У Кремлі пригрозили переслідуванням за заклики вийти на мітинги в день народження Путіна

7 жовтня, у день народження Путіна, передбачається провести захід у Санкт-Петербурзі

Про головне

Яна Вичавка

У Кремлі попередили, що влада «переслідуватиме за законом» за заклики вийти на несанкціоновані мітинги 7 жовтня, в день народження президента РФ Володимира Путіна

Як передає УНІАН, про це журналістам повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи заклик до громадян російського опозиціонера Олексія Навального вийти на мітинг 7 жовтня.

«Ви знаєте, що заклики на несанкціоновані заходи і мітинги, публічні заклики йдуть в розріз із чинним законодавством, і, безумовно, ті, хто виступає з такими закликами, переслідуються за законом».

 Дмитро Пєсков, прес-секретар президента РФ  

2 жовтня Навальний втретє за рік був відправлений під арешт. Симоновський суд Москви присудив йому 20 діб арешту за пости в соціальних мережах із закликом виходити на мітинг в Нижньому Новгороді. Суд визнав Навального винним у повторному порушенні порядку організації масових акцій.

«Якщо раніше мене саджали за несанкціонований мітинг, то зараз мене вже за цілком легальний мітинг заарештовують. Напевно, це такий подарунок на путінський ювілей». 

 Олексій Навальний, російський опозиціонер

У жовтні він планував провести в російських містах ще кілька акцій, зокрема 7 жовтня передбачається провести захід у Санкт-Петербурзі.

7 жовтня Путіну виповнюється 65 років.

Підписуйтесь на наші сторінки у Facebook та Twitter, будьте в курсі головних подій України та світу.   

Джерело фото

Схожі публікації