Поліції вдалось впіймати терористів, які здійснили ряд диверсій в Україні

У Чернівцях банда осквернила Центральну єврейську синагогу

Про головне

Яна Вичавка

Поліція затримала  злочинців, які намагалися підірвати угорський пам'ятник у Закарпатті, а в 2016-2017 роках вчинили ряд злочинів, пов'язаних із вибухами і підпалами

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

"Вони їхали підривати угорський пам'ятник на кордоні з Україною - виконувати чергове замовлення. Завдання потрібно було зробити терміново - останнім часом українсько-угорські відносини натягнулися. Теракт проти угорського пам'ятника на Верецькому перевалі в Закарпатській області повинен був підлити олії в вогонь. Фахівці карного розшуку Нацполіціі затримали їх біля кордону. Вилучено при затриманні гранати РГД-5 та спеціально підготовлений вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації".

Арсен Аваков, Міністр внутрішніх справ України

Злочинці - жителі Черкаської області. Доведено участь цієї групи в 9 злочинах, скоєних у 2016-2017 роках і спрямованих на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів: 

1. У місті Чернівці, де в ніч на 19. 11. 2016 була спаплюжена Центральна єврейська синагога, на головний фасад якої був нанесений антисемітська напис.

2. У місті Умань, де 21. 12. 2016 зловмисники проникли на могилу рабі Нахмана і кинули голову свині з вирізаною свастикою.

3. У місті Київ, де 8. 06. 2017 зловмисники кинули гранату в Посольство США.

4. У місті Львів, де 30. 06. 2017 зловмисники спробували підпалити синагогу.

5. У місті Луцьк, де 10. 07. 2017 зловмисники кинули вибуховий пристрій в консульство Польщі.

6. У Києві, де 24. 08. 2017 на День Незалежності була кинута граната на вулиці Грушевського, і були поранені рідні героя України Валерія Чібінеєва.

7. У Києві на вул. Курбаса, де в той же день гранатами був підірваний пам'ятник учасникам бойових дій.

8. У місті Умань, де 21. 09. 2017 була кинута граната, від якої постраждали громадяни  Ізраїля.

Злочинну групу затримали при виконанні теракту з підриву пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі в Закарпатській області.

"Виконавці скоєних злочинів, що входять у так звану ОПГ "Торпеди", давно знаходяться в зоні уваги правоохоронців. Затримані виконавці та їх керівник входять в оточення екс народних депутатів від Партії регіонів з Черкаської області Володимира Олійника та Сергія Тулуба". 

Арсен Аваков, Міністр внутрішніх справ України


Схожі публікації