В окупованому Донецьку ширяться омани про "працевлаштування в Європі"

Мешканцям псевдореспублік кажуть, що вони зможуть виїхати до країн ЄС під виглядом українців

Про головне

Яна Вичавка

В окупованому бойовиками Донецьку активно поширюють повідомлення про можливість "працевлаштування в Європі", зокрема під виглядом громадян України

Про це повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на сторінці у Facebook, передає 5 канал.

"В окупованому Донецьку з'явилися оголошення про "працевлаштування в Європі", причому, в оголошеннях вказується на "можливість документального оформлення працевлаштування" як громадян України". 

Тимчук

Крім того, повідомляється, що ватажки так званої "Федерації профспілок ДНР" активізували намагання співпрацювати з представниками профспілкового руху на підконтрольній Україні частини Донеччини під прикриттям реалізації програм "Фонду Єдиний Донбас".

Зауважимо, що цей Фонд створено держструктурами РФ у рамках так званої "Гуманітарної програми по возз'єднанню народу Донбасу". Він має на меті надання "матеріальної допомоги малозабезпеченим сім'ям", зокрема і тим, що проживають на підконтрольній українській владі частині Луганської та Донецької областей.

"Діяльність фонду активно популяризується у т.зв. "ДНР" через місцеві та російські ЗМІ. На початку жовтня ц.р. в м Донецьк з метою демонстрації "плідної співпраці" між українськими профспілками і т.зв. "Федерацією профспілок ДНР" планується провести урочистий захід, на якому будуть оголошені результати "конкурсу" "Профспілкова справа". При цьому, крім ватажків згаданої "Федерації" і "Фонду Єдиний Донбас", на "торжества" передбачається запросити представників українського профспілкового руху". 

Тимчук

Джерело фото

Схожі публікації