У Білорусі суд виніс вирок бойовику "ДНР"

Це перший вирок у відкритому доступі про участь у війні на Донбасі громадян країни

Про головне

Оксана Чорна

На закритому суді у Вітебську (Білорусь) 29-річного громадянина Білорусі Олексія Яршова суд визнав винним в участі у бойових діях проти українських військ на Донбасі у складі терористичної організації "ДНР"

Про це повідомляє Новое Время з посиланням на видання "Наша нива". 

Засуджений отримав два роки обмеження волі без відбування покарання у виправній установі. Слідство виявило безліч доказів про участь в бойових діях білоруса за кордоном. Вказується, що Яршов виклав у відкритий доступ в соціальних мережах свої фотографії, де він зафіксований зі зброєю на тлі танків. При цьому було визначено, що знімки зроблені на в'їзді в Донецьк.

Білоруса засудили за ч.1 ст. 361-3 Кримінального кодексу країни (стаття Участь в збройному формуванні однієї з протиборчих сторін на території іноземної держави, а також участь у збройному конфлікті, військових діях без уповноваження держави при відсутності ознак найманства).

Статтю про найманство стороні звинувачення в суді довести не вдалося.

Видання зазначає, що це перший вирок у відкритому доступі у справі про участь у війні на Донбасі.

Законодавство країни забороняє громадянам воювати на території іноземних держав на будь-якій стороні.

Станом на квітень минулого року глава МЗС Білорусі повідомляв, що в країні ведеться 28 перевірок щодо близько 130 громадян країни щодо участі в українській АТО. При цьому за проросійські терористичні організації "ЛНР" і "ДНР" з них воює дві третини.

Джерело фото

Схожі публікації