Суд дозволив затримати екс-суддю Кірєєва

Він перебуває три роки у розшуку

Про головне

Яна Вичавка

Родіон Кірєєв судив колишню прем'єр-міністерку Юлію Тимошенко у 2011 році

Апеляційний суд Києва надав дозвіл на затримання колишнього судді Печерського районного суду Родіона Кірєєва, передає Громадське радіо, посилаючись на  прес-службу суду.

Родіон Кірєєв відомий тим, що судив колишню прем’єр-міністерку Юлію Тимошенко.

Пре-служба суду повідомляє, суддю вирішили затримати з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також зазначається, що 19 вересня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Києва розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором, на ухвалу слідчого судді Деснянського районного суду міста Києва від 5 липня 2017 року, якою було відмовлено в затриманні Кірєєва.

«За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила задовольнити апеляційну скаргу, подану прокурором та надати дозвіл на затримання підозрюваного Кірєєва Р.В. з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», 

 повідомляє прес-служба 

5 листопада 2015 року Вища рада юстиції схвалила звільнення судді Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва за порушення присяги.

Це рішення обґрунтоване висновками Європейського суду з прав людини в справі колишньої прем’єр-міністерки Юлії Тимошенко, який установив, що суддя Кірєєв безпідставно у серпні 2011 року виніс рішення про арешт Тимошенко.

Водночас сам підозрюваний Родіон Кірєєв перебуває у розшуку Міністерства внутрішніх справ з 2014 року.

Джерело фото

Схожі публікації