НАБУ та румунський Антикорупційний директорат домовилися про обмін інформацією

7 вересня був підписаний відповідний меморандум

Про головне

Яна Вичавка

Національне антикорупційне бюро України та Національний антикорупційний директорат у системі прокуратури при Вищому касаційному суді Румунії (Direcţia Naţională Anticorupţie, DNA) посилять співробітництво у сфері виявлення і розслідування корупційних правопорушень

Про це повідомили на сайті НАБУ.

7 вересня під час робочої зустрічі у Бухаресті (Румунія) Директор НАБУ Артем Ситник та головний прокурор DNA Лаура Кодруца Ковесі підписали відповідний Меморандум.

Зокрема, сторони зобов’язалися обмінюватися інформацією, досвідом, методами боротьби з корупцією. Передбачено, що антикорупційні органи разом організовуватимуть спільні навчальні та тренувальні заходи, підтримуватимуть службову комунікацію.

Підписання Меморандуму стало логічним продовженням співробітництва між НАБУ та DNA. Установи мають позитивний досвід взаємодії у рамках міжнародної правової допомоги. Національний антикорупційний директорат Румунії двічі залучався до виконання міжнародних слідчих доручень детективів Національного бюро у розслідуваннях кримінальних проваджень. Усі запитувані слідчі дії було виконано якісно та у стислі терміни. Крім того, за сприяння Консультативної місії Європейського Союзу (EUAM) прокурори DNA вже ділилися досвідом щодо особливостей знешкодження топ-корупції із детективами НАБУ.

Робочий візит Директора Бюро відбувається за підтримки Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні.

Джерело фото

Схожі публікації