Кіберполіція викрила 16-річного хлопця на продажі викрадених аккаунтів та паролів від електронних гаманців

На жорсткому диску його комп’ютера виявлено понад тисячу аккаунтів: громадян України та іноземців

Про головне

Ірина Капуш

Кіберполіція викрила 16-річного мешканця Тернопільської області на продажі викрадених аккаунтів та паролів від електронних гаманців, відкрито кримінальне провадження

На жорсткому диску комп’ютера порушника виявлено понад тисячу аккаунтів як громадян України, так і іноземних користувачів мережі. У рамках відкритого кримінального провадження вирішується питання щодо оголошення молодику про підозру, повідомляється на сайті Національної поліції України.

Зазначається, що оперативники Слобожанського управління Департаменту кіберполіції, спільно з працівниками поліції Харківщини, виявили сайт "kamyn9ka[.]com" з адміністративною панеллю шкідливого програмного забезпечення "Azorult".

Це програмне забезпечення відноситься до типу "Stealer" та призначене для крадіжки персональних даних.

Спеціалісти з кіберполіції встановили, що адміністратором цього серверу був 16-річний мешканець Тернопільської області.

Повідомляється, що для приховання своєї IP-адреси порушник використовував ряд анонімайзерів та проксі-северів, а розповсюдження шкідливого програмного забезпечення здійснювалося за допомогою посилання, розміщеного на Інтернет-ресурсі "youtube.com".

Після переходу за посиланням вірус завантажувався на комп’ютер та шукав необхідну зловмиснику інформацію. Отриману інформацію хлопець продавав на тематичних форумах.

Під час проведення санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили у хлопця комп’ютерну техніку та мобільний телефон.

Джерело фото

Схожі публікації