Автор стертих Ікон Революції на Грушевського хоче відновити їх особисто

Художник висловився проти "самовільного відновлення" графіті

Про головне

Оксана Чорна

Зі стін магазину на вулиці Грушевського в Києві стерли графіті, зроблені під час Революції Гідності

Автор знищеної трилогії Ікони Революції на фасаді будинку на вулиці Грушевського в Києві, соціальний художник Sociopath висловився проти їх відновлення групою художників і хоче зробити це особисто.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Мені, як і Вам, шкода, що таке сталося. Однак, ніхто з представників державних інститутів, крім простих українців, не звертався до мене з проханням відновити картини. Читаю, що група художників, нібито, завтра – 4 вересня, буде відновлювати малюнки без моєї участі. Прикро, але такий крок, як на мене, є нічим іншим, як спробою обдурити нас усіх і пропіаритися на цій ситуації".

Sociopath, художник 

Sociopath також уточнив, що Ікони Революції в оригінальному розмірі в одному екземплярі є в його колекції, так само, як і трафарети, якими вони були створені в 2014 році. А також висловив готовність відновити графіті, "як тільки ситуація набуде правильного розвитку".

Раніше куратор мистецьких проектів Гео Лерос повідомив, що у понеділок, 4 вересня, київські художники почнуть відновлювати знищені графіті на будівлі по вулиці Грушевського.

Нагадаємо, представники магазина Емпоріум на вулиці Грушевського в Києві стерли зі стін будівлі, в якому він розташований, графіті, зроблені під час Революції Гідності.

На графіті з патріотичними закликами були зображені Тарас Шевченко, Леся Українка та Іван Франко.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко також написав у Twitter, що за знищення в центрі Києва графіті із зображенням класиків української літератури, які були створені під час Революції Гідності і були експонатами Музею Майдану, передбачена кримінальна відповідальність.

Пізніше в Києві розгромили вхід до магазину люкс-меблів Емпоріум на вулиці Грушевського, 4, з фасаду якого напередодні були стерті знамениті граффіті часів Майдану.

Джерело фото

Схожі публікації