У Чернівцях відбулась чергова освітня зустріч «15х4 Chernivtsi 2.0»

Цукерки замість решти або лайфхак «Як потрапити у кінострічку?»

Про головне

Юлія Драган

22 лютого у Чернівецькій міській раді відбувся Talk-лекторій «15х4 Chernivtsi 2.0»

Гості заходу почули про ставлення американки до Чернівців, про те, як потрапити на кастинг до режисера та продюсера Сергія Скобуна, громадський діяч Максим Волошин висвітлював боротьбу між містом та медіа, а німецький консул Олександр Шламп розповів про правильний менеджмент.

Із першою лекцією на тему «Медіа vs Місто. Хто кого?» виступив Максим Волошин, де критично висловився про помилки Чернівецьких ЗМІ.

«Розвитком нашого міста рухають містяни, медіа і влада. Медіа можуть маніпулювати, розсіювати нашу увагу, робити за нас висновки. Увага на емоції, а не на здоровий глузд не діють на користь нашого міста. Глядач чи читач повинен сам вирішувати для себе що є правда».

Максим Волошин, громадський активіст

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Другим виступив Олександр Шламп, який пояснив що управитель, тобто менеджер, повинен поєднувати в собі якості «боса» та лідера, адже саме ця «золота середина» і є правильним менеджментом.

«Менеджер як лідер веде за собою людей та показує шлях. Він по своїй природі не ризикує, тому що це небезпечно не для його грошей, а для грошей власника».  

Олександр Шламп, Почесний консул Німеччини у Чернівцях

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Далі Сергій Скобун розповідав про унікальність українського кіно в Європі, називаючи його дуже цікавим для закордонного суспільства. Його фільм «Легенди Карпат» отримав хороші відгуки у лондонських експертів. Скобун назвав Чернівці дуже цікавим майданчиком для зйомок та запрошував охочих спробувати себе у кіно на його кіностудії.

«У Лондоні мені сказали, що європейці люблять не читати історію, а дивитися її».  

Сергій Скобун, режисер та продюсер Magnat Media  

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Спеціальним гостем виступила Кейті Джонс – американська волонтерка Корпусу миру, яка дала оцінку Чернівцям як туристичному місту. Американка звернула увагу на деякі вагомі проблеми: відсутність інформації на автостанціях англійською мовою, некоректність веб-сайтів, назв вулиць, труднощі із зупинками у маршрутках, шахрайство таксистів і т. д. Особливо американку здивувала манера продавців у магазинах давати замість решти сірники чи цукерки. Такі дії у США, як пояснила Кейті, є протизаконними.

«Найбільш вразливими для мене на вулиці були такі речі: сміття, безпритульні тварини та страхітливе ставлення незнайомців, котрі витріщаються на тебе, бо ти виглядаєш чи розмовляєш по-іншому».  

Кейті Джонс, волонтер Корпусу миру США з Техасу

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Переглянути трансляцію всієї події можна за посиланням.

Підписуйтесь на наш канал у Telegram та сторінки у Facebook та Twitter.  

Фото Юлії Драган

Матеріал Оксани Чорної

Схожі публікації