Данія продає останню нафтову компанію

Країна зобов'язалася до 2050 року припинити використовувати викопне паливо

Про головне

Оксана Чорна

Продаж нафтових активів сприятиме фінансуванню переходу Данії до "зеленої" енергії  

Данія – найбільший світовий виробник вітродвигунів – продає Франції останнє нафтове підприємство.

Про це повідомляє Bloomberg.

Нафтогазовий підрозділ A.P. Moller-Maersk A/S купує французький гігант Total SA. Очікується, що угоду на суму 7,25 мільярдів доларів США завершать до 2018 року.

Проте Данії будуть потрібні доходи від нафти та газу, щоб фінансувати свій зелений перехід і виконати зобов'язання припинити використовувати викопне паливо до 2050 року. Це означатиме збереження промисловості у Північному морі.

Згідно з розрахунками міністерств фінансів та економіки, податкові надходження від нафти і газу Північного моря зараз становлять 1/10 частину доходів, які були десять років тому. Прибутки для бюджету від нафти у Північному морі становили у середньому близько 1,3 мільярдів доларів на рік.

Відповідно до даних 2015 року, Данія задовольняє більше 40 відсотків своїх потреб в електроенергії завдяки відновлюваним джерелам. Її мета до 2020 року досягнути більш ніж 50 відсотків. У зеленому секторі країни вже працює близько 67 000 чоловік, що вдвічі більше, ніж кількість працівників, залучених у видобування у Північному морі.

Джерело фото

Схожі публікації