Трамп продовжить війну в Афганістані

Президент США заявив, що американські військові боротимуться "до перемоги"

Про головне

Оксана Чорна

Президент США Дональд Трамп заявив, що поспішне виведення військ з Афганістану "створить вакуум", який швидко займуть бойовики

Про це американський лідер сказав під час представлення стратегії США щодо Афганістану, передає Громадське з посиланням на ВВС.

Трамп повідомив, що спочатку хотів вивести американських військових, але потім вирішив їх залишити та "боротись за перемогу".

"Америка працюватиме з афганським урядом, поки ми побачимо виконання зобов'язань та прогрес".

Дональд Трамп, президент США

Подробиць нової кампанії США щодо Кабула Трамп не навів, зазначивши однак, що тепер Вашингтон "не говоритиме про чисельність військ" або про свої "плани подальшої військової діяльності". Цей план, як зауважив президент США, тепер визначатимуть "умови на місцях, а не довільні тимчасові таблиці".

Трамп також попередив Пакистан, що США "не терпітимуть країну, яка надає притулки екстремістам", і що країні є багато чого втрачати.  

"Ми заплатили Пакистану мільярди і мільярди доларів. Водночас вони живуть саме з терористами, з якими ми боремося".

Дональд Трамп, президент США

Трамп також сказав, що США прагнуть зміцнити партнерські відносини з Індією. Американський лідер висловив сподівання, що нові союзники США підтримають країну щодо Афганістану.

Міністр оборони США Джим Маттіс зазначив у своїй заяві, що "кілька" союзників США вже "взяли на себе зобов'язання збільшити кількість своїх військ".

Джерело фото 

Схожі публікації