У Чернівцях художник Роберт Саллер презентував проект "Довіра"

"TRUШТ" – поштовх до роздумів про важливість чи можливість довіряти

Про головне

Оксана Чорна

11 серпня у Костелі Найсвятішого Серця Ісуса відбулась презентація проекту художника Роберта Саллера "Довіра"

Роберт Саллер народився в Ужгороді. Митець – учасник численних виставок в Україні. Свої роботи він презентував у Любліні, Парижі, Берліні, Бостоні, Будапешті.

Проект художника у Чернівцях – об'ємні сірі літери, які формують слово "TRUШТ". Роберт змінює латинську букву "s" на кириличну "ш" у слові "trust" та розміщує свій витвір у Костелі Найсвятішого Серця Ісуса.

Куратор проекту Тарас Полатайко розповідає: твір Саллера має стати поштовхом до дискусії про проблему довіри у суспільстві. 

"Сучасне мистецтво кожен може інтерпретувати по-своєму. Тобто роботу митця завершує глядач. Для мене цей проект про кризу довіри в нашому суспільстві". 

Тарас Полатайко, куратор проекту

Проте саме слово "TRUШТ" видається несправжнім, повірити йому важко. Довіра необхідна, проте водночас вона є слабкістю людини, пояснює Роберт Саллер.

"Це одна з основ існування людства. Щирість і віра – складові соціальних відносин. Проте довірою користуються. Вона – слабке місце людини". 

Роберт Саллер, художник

Проект митця залишатиметься у храмі до середини жовтня. Потім "TRUШТ" розмістять на Узвишші Гьобеля. Там він стоятиме, допоки міськрада не відновить парк, який вона пообіцяла відновити більше року тому, обіцяє Тарас Полатайко.

Переглянути запис із відкриттям проекту "Довіра" можете за посиланням.

Фото Оксани Чорної

Схожі публікації