Саудівська Аравія наступного року почне будувати завод зі збірання Ан-132

Біля міста Таїф планують створити технопарк

Про головне

Аліна Лісненко

Саудівська Аравія у 2019 році планує почати будівництво заводу по збірці літаків Ан-132 і запустити серійне складання літаків у 2021 році

Організувати серійне виробництво нового багатоцільового літака Ан-132 планують в рамках створення технопарку біля міста Таїф, розташованого на заході Саудівської Аравії, повідомляє "УНІАН" з посиланням на прес-службу держпідприємства "Антонов".

"Компанія TAQNIA Aeronautics і "Антонов" працює над техніко-економічним обґрунтуванням побудови авіаційного заводу з участю західних експертів. Почати будівництво підприємства планується в 2019 році, термін будівництва - 9 місяців, а збірка серійних Ан-132 мала бути запущена в 2021 році". 

прес-служба держпідприємства "Антонов"

Програма науково-технічного розвитку міста Таїф включає в себе будівництво промислового та університетського містечок, житлового кварталу на 10 тисяч квартир, міжнародного аеропорту, йдеться у повідомленні.

"Технопарк буде побудований в кооперації з Науково-технологічним центром імені Короля Абдулазіза, який є одним з ключових партнерів по програмі Ан-132. До складу технопарку увійдуть: літакобудівний завод з аеродромом, підприємство з виготовлення сонячних панелей, сонячна електростанція". 

 прес-служба держпідприємства "Антонов"

Джерело фото

Схожі публікації