Фільм, знятий на Буковині, показали на Міжнародному кінофестивалі "Золотий абрикос"

Мелодрама Тараса Ткаченка "Гніздо горлиці" – єдиний український фільм у програмі фестивалю

Про головне

Оксана Чорна

Фільм українського режисера Тараса Ткаченка "Гніздо горлиці" показали на ХІV Міжнародному кінофестивалі "Золотий абрикос" у Єревані

Про це йдеться на сайті кінофестивалю.

Стрічка про проблему еміграції Тараса Ткаченка є єдиним українським фільмом з більше ніж 100 у конкурсній та позаконкурсній програмах фестивалю. На участь в "Золотому абрикосі" в цьому році надійшло 1100 заявок з 96 країн.

"Золотий абрикос" – щорічний кінематографічний фестиваль, що проводиться в липні в Єревані (Вірменія) за сприяння Міністерства культури Вірменії. До 2011 року кінофестиваль мав три основні програми: міжнародні конкурси ігрового і документального кіно, а також конкурс "Вірменська панорама". У 2011 році з'явилася нова конкурсна програма короткометражного кіно "Абрикосова кісточка".

У перший рік проведення кінофестивалю в ньому брали участь фільми тільки вірменських кінематографістів, але з наступного року в ньому все частіше беруть участь закордонні кінематографісти. Головною темою кінофестивалю є проблема міжкультурної взаємодії.

Фільм "Гніздо горлиці" Тарас Ткаченко знімав у селі Вижниця під Чернівцями та у Генуї. Сценарій написаний за твором нині покійного Василя Мельникова, дочка якого поїхала в Італію працювати. Героїня фільму Дарина у виконанні актриси Римми Зюбіної теж вирушає на заробітки в Італію, щоб прогодувати сім'ю. 

Стрічка вийшла в український широкий прокат 10 листопада 2016 року.

Джерело фото

Схожі публікації