ООН надаватиме гранти для розвитку малого бізнесу на Донбасі

Кошти надаватимуть на відкриття, відновлення або розширення підприємницької діяльності

Про головне

Оксана Чорна

Програма розвитку ООН оголосила конкурс для переселенців та мешканців підконтрольній Україні частини Донбасу на отримання грантів для розвитку малого бізнесу

Про це повідомляє Центр новин ООН.

Кошти надаватимуть на відкриття, відновлення або розширення підприємницької діяльності. Мета ініціативи – поліпшити умови життя переселенців і місцевого населення Донбасу шляхом підтримки підприємницької діяльності та малого бізнесу в регіоні, йдеться у повідомленні.

Представлені на конкурс бізнес-плани повинні бути орієнтовані на довгострокову перспективу, а також повинні передбачати створення умов для самозайнятості та створення додаткових робочих місць, в тому числі для членів сімей.

Максимальний розмір гранту – 250 тисяч гривень. Таку суму зможуть отримати особи, які в рамках запропонованого бізнес-плану планують створити не менше 4-х робочих місць.

200 тисяч гривень зможуть отримати ті, хто буде створювати не менше 3-х робочих місць і 150 тисяч гривень виділять для бізнес-проектів, розрахованих на два робочих місця.

Підприємці, які отримають грант, повинні внести і свій внесок в реалізацію проекту в розмірі не менше 25 відсотків вартості бізнес-проекту. Цей внесок може бути в грошовій або іншій формі, наприклад, у формі безкоштовної праці, надання обладнання, приміщення тощо.

Джерело фото

Схожі публікації