ЄС скасував мито на імпорт українських сталевих канатів

Обмежувальні заходи тривали майже 19 років

Про головне

Аліна Лісненко

З 10 лютого 2017 року діятиме скасування антидемпінгового мита щодо імпорту сталевих канатів з України після майже 19 років дії обмежувальних заходів

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Запровадження антидемпінгового мита у 1999 році у розмірі 51,8% призвело до повного закриття європейського ринку для українського виробника ПАТ «ВО «Стальканат-Сілур», йдеться у повідомленні.

У січні 2016 року в рамках процедури перегляду антидемпінгових заходів ставку антидемпінгового мита було знижено із заборонного рівня 51,8% до 10,5%, що дало можливість українським експортерам почати роботу щодо повернення до європейських споживачів.

"Зменшення ввізного мита для такого роду продукції є перемогою не тільки Уряду, а й українського бізнесу даного сектору. Сталеві троси та канати використовуються в багатьох галузях промисловості: нафтогазовидобувній, гірничорудній, вугільній, у машинобудуванні, тому скасування антидемпінгового мита означає, що українські виробники знову вийдуть на європейський металургійний ринок та зможуть успішно конкурувати з локальними виробниками, як це і було 19 років тому".

Наталія Микольська, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України

Скасовані обмеження щодо канатів та тросів були одними з двох останніх антидемпінгових заходів,  що діяли стосовно української продукції в ЄС.

Джерело фото.

Схожі публікації