Підбірка подій, які варто відвідати цього тижня у Києві

Патрісія Каас, День Ліги Справедливості від Comic Con та Девід Лінч власною персоною

Події

Дмитро Сидоренко

Зима вже близько, а світлини першого снігу вже заполонили stories в Instagram. Тож просто необхідно виробляти все більше теплих емоцій, щоб осіння сльота випаровувалась у святкову хуртовину. І поки теплий диван поглинає ваше знесилене тіло, рекомендуємо переглянути підбірку найспекотніших подій цього тижня.

Бумбокс

Ліричні і драйвові хлопці протягом багатьох років збирають повні зали своїх прихильників та запалюють натовп шаленими і щирими піснями. Жодної фальші  –вони співають лише про те, що у них на душі.

У гурту "Бумбокс" є хороша традиція – збирати солд-аути та дарувати фанатам відв’язні і якісні лайви. Заради цього варто потрапити на їх концерт. Адже для команди Андрія Хливнюка їхня аудиторія – це не просто випадкові відвідувачі, а справжнісінька сім’я. Це люди, які власними очима спостерігали першу збірку та становлення крихкого аудіоцентру.

У Києві "Бумбокс" презентує новий альбом "Голий король", а також зіграє найпотужніші і найлегендарніші свої хіти.

Де: Палац Спорту

Коли: 18 листопада, 19:00

Вхід: 449-1299 грн

Джерело: https://www.google.com.ua/search?q=%D0%B1%D1%83%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D1%81&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj1pd2myLvXAhXEF5oKHXCuBOkQ_AUICigB&biw=1242&bih=579

Patricia Kaas

Ніжна та граційна співачка вперше за 13 років представить свій новий альбом "Patricia Kaas". Він стане десятим у дискографії співачки. Нова платівка символізує творче переродження для знаменитої артистки.

Тож тисячі українських шанувальників співачки щиро зрадіють, адже після тривалої творчої кризи артистка повертається на сцену, щоби взяти нову кар’єрну планку. Тож це унікальна можливість – стати свідком повернення легенди на світову сцену.

Сама співачка прокоментувала, що новий альбом – це істинна сутність сучасної Патрісії Каас, її справжні душевні переживання. Пісні з платівки – елегантні, чуттєві і сильні. Вони викликають щирі та непідробні емоції. На концерті Патрісія виконає і свої найбільш відомі композиції: "Mademoiselle chante le blues", "Ceux qui n'ont rien", "Mon mec à moi", "D'Allemagne", "Et s'il fallait le faire".

Де: Палац "Україна"

Коли: 15 листопада, 19:00

Вхід: 1200-5500 грн 

Джерело: https://www.google.com.ua/search?q=%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D1%96%D1%81%D1%96%D1%8F+%D0%BA%D0%B0%D0%B0%D1%81&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwip8o2XyLvXAhXDNpoKHYgJAb0Q_AUICigB&biw=1242&bih=579#imgrc=LqgxgliwIY9nFM:

Леонід Парфьонов. Документальна трилогія "Русские евреи"

Багатовіковий утиск і накопичена енергія в ореолі існування єврейської молоді вирвалася назовні після революції і знайшла своє втілення у нечувано успішній кар'єрі.

У період з 1918 по 1948 рік світова історія спостерігала небачено масову участь євреїв у всіх сферах радянської державної політики і культури. Ці прізвища ви знаєте з дитинства: Лев Троцький, Яків Свердлов, Марк Шагал, а також Ісаак Бабель, Леонід Утьосов і Ліля Брік – їх можна перераховувати безкінечно довго.

У "центрі" і "на місцях" головну роль грали виключно російські або євреї. Кожен з них будував радянську державу, міняв своє справжнє і закладав основи нашої з вами сучасності. Історії та долі в документальному фільмі "Російські євреї" вражають і змінюють світогляд.

Де: кінотеатр "Жовтень"

Коли: 13-15 листопада, 19:00

Вхід: 550-1200 грн

Джерело: https://www.google.com.ua/search?biw=1242&bih=579&tbm=isch&sa=1&ei=5ZEJWqSULuPX6ASr7qa4DA&q=%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5+%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B8+%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BC&oq=%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5+%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B8+%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BC&gs_l=psy-ab.3..0i19k1l4j0i30i19k1.2314.3448.0.3608.6.6.0.0.0.0.130.618.4j2.6.0....0...1.1.64.psy-ab..0.6.612....0.yW35g-tv_Mk#imgrc=KBqexOO-Eo9G7M:

Зустріч з Девідом Лінчем

До Києва завітає легендарний режисер Девід Лінч, який охоче зустрінеться та поспілкується з українськими глядачами. А після діалогу буде показано фільм про відомого режисера!

Програма включатиме:

  • виступ Девіда Лінча;

  • показ фільму про режисера українською мовою;

  • промова СЕО "David Lynch Foundation".

Кошти від заходу буде передано у "David Lynch Foundation".

Всесвітньо відомий режисер, продюсер, сценарист, фотограф, музикант і художник, володар "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю та "Золотого лева" відвідає Київ, щоби відкрити українське представництво міжнародного благодійного фонду "David Lynch Foundation".

З 2005 року фонд фінансує запровадження по всьому світу методів наукової програми трансцендентальної медитації (ТМ) для покращення здоров'я людей, їх стресостійкості, пізнавлальних здібностей і підвищення рівня працездатності. Офіси фонду розташовані у Нью Йорку, Лос-Анджелесі та Ферфілді.

З "David Lynch Foundation" співпрацюють Лів Тайлер, Х`ю Джекман, Том Хенкс, Клінт Іствуд, відомі бізнесмени, політики, медики. Фонд регулярно організовує благодійні концерти для збору коштів, у тому числі за участю Рінго Стара, Пола Маккартні, Кеті Перрі та Стінга.

Де: Планета Кіно

Коли: 17 листопада, 14:00

Вхід: 400 грн

Джерело: Планета Кіно

День Ліги Справедливості

Спільнота "Kyiv Comic Con" разом із "Warner Brothers Pictures UA" організовує у київському кінотеатрі "Планета Кіно" "День Ліги Справедливості" – масштабний івент, приурочений виходу супергеройської стрічки "Ліга Справедливості". Захід буде розділений на 3 частини: перегляд фільму, квести та видовища. Програма починається о 18:00, квести – о 18:30, а фільм – о 21:00.

Перегляд фільму

Усі відвідувачі зможуть побачити "Лігу Справедливості" за день до світової прем’єри! Кіносеанси прохдитимуть у всіх 13 залах "Планети Кіно" у форматах IMAX, 4DX, CINETECH+ (2D і 3D), RELUX. А також проходитиме окремий сеанс мовою оригіналу.

І частина. Квести

Змагання понуться о 18:30. Шеф поліції зачитає наказ і оголосить про початок відбору до "Ліги Справедливості України". Програма закінчиться о 20:40 нагородженням переможців. Нові супергерої отримають 5 фігурок "Funko POP!" в образах героїв Ліги Справедливості.

Сам квест – це грандіозне змагання між командами, до складу яких увійде по 5 осіб. Наприкінці організатори оберуть найкращу команду, яка здобуде почесне звання "Ліги Справедливості України". На учасників очікуватимуть такі випробування:

1. Битва на дронах

Поєдинок відбувається у форматі 2 на 2, тому учасникам варто вміло розрахувати свої сили та спритність, аби здолати суперників.

2. Випробування з ласо

Диво-жінка майстерно вправляється зі своїм "Ласо правди", однак насправді усе не так просто, як здається на перший погляд.

Гравцям потрібно буде випробувати свої вміння та спіймати зазначену мішень.

3. Випробування на знання Всесвіту DC

Інтелект – це одна з найважливіших здібностей для кожного супергероя.Тому учасники повинні будуть відповісти на серію зі складних 10 запитань. Кожна похибка вартуватиме їм таких необхідних балів, тож слід влучно відповідати на кожне завдання.

4. Випробування сили розуму

Розвинений інтелект – це дуже круто і стильно. Однак накопичені знання повинні бути заряджені на всі сто, щоб бути готовими до запеклих протистоянь. У цьому поєдинку два представника від різних команд силою думки піднімуть у повітря невеличкий снаряд і рухатимуть його у бік опонента. Перемагає той, хто змусить снаряд дійти до кінця поля суперника.

5. Змагання зі стрільби

Вміти вправно гамселити ворогів – це лише пів справи. Однак коли доходить до зброї, то тут треба повною мірою розкрити свої таланти. В арсеналі суперників буде високотехнологічна зброї системи "Nerf". Хто поцілить у більшу кількість мішеней – той і переможець. Усе просто.

Видовища

Спеціально для "Justice League Day" холи "Планети Кіно" стилізують під антураж "Ліги Справедливості": гостей зустрічатимуть атмосферні фотозони та унікальні стенди з аніматорами. Крім того, в рамках святкової програми пройде арт-батл між п’ятьма художниками, кожен з яких створить на очах у глядачів одного з героїв Ліги. А також косплей – видовище, без якого не може обійтися жодна супергеройська вечірка.

Де: Планета Кіно

Коли: 15 листопада, 18:00

Джерело: Comic Con

"Ліга Справедливості"

Жанр: фантастика, фентезі, бойовик, пригоди

В головних ролях: Галь Гадот, Ембер Хьорд, Генрі Кавілл, Бен Аффлек, Езра Міллер, Джейсон Момоа, Емі Адамс, Христина Рен

Режисер: Зак Снайдер, Джос Відон

Жертва Супермена змусила Брюса Вейна (Бен Аффлек) повірити у супергероїв. Коли над світом нависла нова смертельна загроза, він, разом зі своєю спільницею Диво-Жінкою (Галь Гадот), вирішує зібрати разом команду супергероїв, щоби відстояти Землю перед вторгненням космічних лиходіїв: Аквамена (Джейсон Момоа), Флеша (Езра Міллер) і Кіборга (Рей Фішер). Але чи встигнуть вони відвернути неминучу погибель планети?

Коли: з 16 листопада

Де: у всіх кінотеатрах України

 
 

"Межа"

Жанр: трилер, кримінал

В головних ролях: Томаш Машталір, Станіслав Боклан, Римма Зюбіна, Євген Лібезнюк, Макар Тихомиров, Олександр Піскунов

Режисер: Петер Беб'як

У центрі подій запекла боротьба з контрабандою на кордоні між Україною і Словаччиною, яка активізувалась у зв’язку зі вступом Словачиини до шенгенської зони влітку 2007 року. Адам (Томаш Машталір) давно вже пов’яз у небезпечному, проте прибутковому бізнесі. Але раптові зміни різко вплинуть на кожного.

Бюджет стрічки склав 1.3 млн євро. Кримінальний трилер знято у співпраці між Україною та Словаччиною за підтримки Держкіно України та Словацького Аудіовізуального Фонду. На Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах у липні 2017 року фільм здобув приз за кращу режисуру. Крім того, на Міжнародному кінофестивалі у Чикаго "Межа" отримала нагороду за краще візуальне оформлення. Словаччина висунула фільм на "Оскар" у номінації "найкращий фільм іноземною мовою". Також стрічка стала найкасовішою у словацькому прокаті за всю історію.

Коли: з 16 листопада

Де: у всіх кінотеатрах України  

 
 

"Різня" (вистава)

Жанр: Ексцентрична комедія

Автор: Ясміна Реза

Режисер: Влада Бєлозоренко

Рутинна суспільна тяганина, постійні внутрішні спроби відповідати суспільним ідеалам, набридливий інстинкт слідувати за течією та навіть нестерпне життя з однією і тою самою людиною – це все доводить до відчаю. А найбридкіше те, що ви завжди залишаєтесь піщинкою у величезній купі.

Добре, що ніхто не дізнається про ваші переживання. Лише треба бути пристойним суспільним трупом, людиною-comme il faut. А також примиритись з існуванням покидьків, які щодня псують вам життя!

Що може стати останньою краплею для чотирьох чемних батьків та вивести їх із себе? Чи все-таки вдасться залагодити цю масштабну різню більш-менш цивілізовано? Зможуть дорослі обійтися без жертв і ще одних вибитих зубів? Про це та інше в ексцентричній комедії за п’єсою "Божество різанини" відомої французької письменниці Ясміни Рези, яку ставили в Лондоні, Німеччині, на американському Бродвеї, а Роман Поланськи відзняв кінофільм.

Де: Молодий Театр

Коли: 17 листопада, 19:00

Вхід: 80-300 грн

Джерело: http://molodyytheatre.com/repertoire/riznya

"Жінка і чиновник" (вистава)

Ні чим не особливий день звичайного міністерського чиновника зміниться у мить, як тільки він відкриє двері свого затишного кабінету. Бо виявляється, що там на нього чекає гарненька відвідувачка. Проте як вона могла сюди потрапити, у неприступну обитель бюрократії? Саме цю загадку прийдеться вирішити головному герою. А глядачам буде забезпечена можливість поспостерігати за всім дійством.

Головна перевага "Жінки і чиновника" у тому, що весь спектакль – це безперервний діалог.

Талановитих артистів майстерно розкриють багатогранність образів дійових осіб. Зірковий театральний склад триматиме зал у напруженні від початку до самої розв’язки.

Де: Національний академічний театр російської драми ім. Лесі Українки

Коли: 19 листопада, 18.00

Вхід: 90 грн

Джерело: http://www.rusdram.com.ua/ukr/plays/woman_and_official#

"Уявний путівник. Японія" (виставка)

Ця виставка – візуалізація уявної подорожі образами Японії, створена за допомогою традиційних японських зображень, предметів, текстів, поезії, а також нових технологічних витворів. "Мандрівка" – це неосяжне вмістилище історій, нотаток, рефлексії і чудових відкриттів.

"Коли вирушаєш в невелику подорож, – все одно куди, – усі відчуття неначе пробуджуються знову". 

Йосіда Кенко (Кенко-хосі)

На виставці представлені роботи сучасних японських художників та колекції японського мистецтва українських державних музеїв Києва, Львова, Одеси та Дніпра, твори з бібліотек та приватних збірок.

"Уявлення про Японію у більшості із нас сформоване штампами на кшталт "кімоно", "суші", "харакірі", "цвітіння сакури". Але сьогодні Японія – одна з найтехнологічніших країн, а сучасні японські художники збирають нагороди різних фестивалів медіа-арту. Традиційне і нове тісно переплетені у цій культурі. Сучасний японський медіа-арт часто використовує теми і досвіди, закладені багато років тому. Тому і не сприймається як щось незрозуміле чи штучне".  

Юлія Ваганова, заступниця гендиректора "Мистецького арсеналу"

Шлях відвідувача прокладений через 8 залів, які почергово репрезентують традиційні для японської культури поняття та концептуально складають невід'ємне: Порожнеча, Острів, Сад, Форма, Бакемоно, Шлях, Пори року та Мейсьо.

Де: Мистецький Арсенал

Коли: з 9 листопада до 17 грудня

Джерело: https://artarsenal.in.ua/uk/

Схожі публікації