Siemens підтвердив незаконне переміщення своїх турбін у Крим

Німецький концерн продовжить кримінальне переслідування посадових осіб, відповідальних за порушення договору

Про головне

Оксана Чорна

Також Siemens збирається повернути вже поставлене обладнання з Криму

Німецький концерн Siemens офіційно підтвердив, що всі чотири газотурбінні установки, поставлені влітку для електростанції в російському місті Тамань, були незаконно переміщені в анексований Крим.

Про це повідомляє Тиждень.ua з посиланням на заяву німецького концерну.

У заяві компанії наголошується, що турбіни були "локально модифіковані і незаконно переміщені" до Криму в порушенні договору.

У зв'язку з цим Siemens виходить зі спільного російського підприємства "Интеравтоматика", яке, за даними Reuters, було одним з підрядників перевезення турбін в Крим.

В заяві йдеться про те, Siemens продовжить кримінальне переслідування посадових осіб компанії-клієнта ("Технопромэкспорт"), відповідальних за переміщення турбін, а також судовий процес, покликаний запобігти постачанням нового обладнання в Крим і забезпечити повернення вже поставленого.

Нагадаємо, 5 липня агентство Reuters повідомило, що Росія доставила газові турбіни виробництва німецької Siemens в окупований Крим, на який поширюються санкції Євросоюзу, що забороняють постачання на півострів енергетичних технологій для європейських компаній.

"Технопромэкспорт", який будує станції Криму, 6 липня розповсюдив заяву про те, що придбав чотири комплекти газотурбінних установок для кримських електростанцій на вторинному ринку.

У Siemens заявили, що зможуть сформулювати позицію щодо подальшої роботи в Росії після того, як отримають відповіді на поставлені компанією питання щодо ​​турбін її виробництва у анексованому Криму. Німецький концерн також звернувся до Арбітражного суду Москви з позовом проти російських компаній.

Як повідомляло напередодні агентство Reuters, без підтримки Siemens Росії буде дуже важко запустити турбіни в Криму.

Джерело фото

Схожі публікації