Американка, яка захворіла на рак яєчників через продукт Johnson&Johnson, відсудила у компанії $417 мільйонів

Постраждала користувалася тальковим порошком для жіночої гігієни

Про головне

Оксана Чорна

21 серпня суд у Каліфорнії присудив компанії-виробнику косметики Johnson&Johnson заплатити 417 мільйонів доларів жінці, у якої після використання талькових продуктів фірми розвинувся рак яєчників

Про це повідомляє Fortune.

Судовий процес Єви Ечеверріа став першою завершеною судовою справою із сотні випадків звернень щодо захворювання, спричиненого використанням тальку J&J.

63-річна американка користувалася продуктом J&J протягом десятиліть. Її адвокати стверджували, що компанія заохочує жінок використовувати свою продукцію, незважаючи на дослідження, що пов'язують розвиток раку яєчників з використанням тальку для геніталій. Адвокати J&J заперечували, що дослідження виявили канцерогенність їх гігієнічних засобів.

Випадок мешканки Каліфорнії Єви Ечеверріа є найбільшою, проте не єдиною судовою справою, пов'язаною з ризиком утворення раку унаслідок користування тальковими продуктами J&J.

Компанія зіткнулася з 4800 подібними претензіями на національному рівні і втратила понад 300 мільйонів доларів через схожий судовий процес у штаті Міссурі.

Джерело фото

Схожі публікації