До Верховної Ради внесуть законопроект щодо безвізу для жителів окупованих територій

Турчинов пропонує ретельно перевіряти охочих отримати біометричні паспорти з Донбасу і Криму

Про головне

Оксана Чорна

Секретар РНБО говорить про небезпеку доступу до безвізу сепаратистів та терористів

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що необхідно проводити ретельну перевірку всіх охочих отримати біометричний паспорт, які прибувають з окупованих територій.

Про це він сказав під час наради з керівниками МВС, Міграційної служби, СБУ та прикордонниками, повідомляє Громадське.

Після початку дії для України безвізового режиму з ЄС значно збільшилась кількість охочих отримати біометричні паспорти з Криму та з території окупованого Донбасу, йдеться в повідомленні.

"Не маючи доступу до архівів, що залишились на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій, доступ до безвізового режиму можуть отримати сепаратисти, громадяни іншої країни, терористи чи представники російських спецслужб".

Олександр Турчинов, секретар Ради національної безпеки та оборони

Турчинов зазначив, що після перевірки, у випадку виявлення невідповідності поданих даних, громадянам повинно бути відмовлено в отриманні біометричного паспорта.

Також секретар РНБО повідомив, що для правового врегулювання цього питання було підготовлено відповідний законопроект, який народними депутатами-членами парламентської коаліції і найближчим часом має бути внесений до Верховної Ради.

Нагадаємо, 11 червня безвізовий режим України з Євросоюзом набув чинності.

Джерело фото

Схожі публікації