У Чернівцях Володимир Рафєєнко презентував роман "Довгі часи"

Книга – ірреальна казка про реальні події в окупованому Донецьку

Про головне

Оксана Чорна

21 червня в Літературному целанівському центрі відбулась презентація книги Володимира Рафєєнка "Довгі часи"

Володимир Рафєєнко – український автор, який все життя прожив у Донецьку і тільки в 2014 році вимушено переїхав у Київ. Фаховий спеціаліст з російської філології, він писав лише російською й видавався практично тільки в Росії. Лауреат престижної літературної премії «Русская премия». Та автор роману «Довгі часи» – книги, через яку в рідний Донецьк письменник вже не може повернутися.

Володимир Рафєєнко написав цей роман російською. Українською мовою твір побачив світ у «Видавництві Старого Лева» у перекладі Маріанни Кіяновської.

«Довгі часи» – міська балада, казка для дорослих про життя і смерть в часи війни, де фантасмагоричне та ірреальне перемежовується з дійсністю, правдою нашого буття. А також можливість автора пробачити всім, хто залишився там, на окупованій території, та можливість з усіма попрощатися.

«Моє коріння вирвали взагалі. Я їжджу по містах, країнах, а хочу додому. Та дому немає. І тут справа не в просторі, тут справа в часі. Бо такий Донецьк, який я знав, більше не існує. Все сталось раптово. І вже немає мого міста, де залишилась моя рідня і моя молодість».

 Володимир Рафєєнко, автор роману

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Запис презентації дивіться за посиланням.
Фото Василя Салиги

Схожі публікації