Бурштинова мафія: НАБУ співпрацювало з Федеральним бюро розслідувань США

Агентство Міністерства юстиції США допомагало НАБУ проводити слідчі дії

Про головне

Оксана Чорна

Вилучено понад 100 кг бурштину, вогнепальну зброю, набої до неї, комп’ютерну техніку, чернетки та копії документів, які містять інформацію щодо вчинення злочину

19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за пособництва народних депутатів України. Наразі встановлена ймовірна причетність двох народних обранців.

Дана операція відбувалась за співпраці з Федеральним бюро розслідувань (США).  

Про це на брифінгу заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє НАБУ на сторінці у Twitter.

Слідство встановило щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, в результаті якої затримані особи, які, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США. Ці кошти використано для підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

Стосовно двох народних депутатів України, задіяних, за версією слідства, в корупційній схемі, детективи НАБУ та прокурори САП підготували проекти подань до Верховної Ради про надання згоди на притягнення їх до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Слідчі дії тривають. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Джерело фото

Схожі публікації