Олег Любківський та Фрідріх Шиллер під відкритим небом (ФОТО)

Чернівецький митець вдруге виставив свою картину лише на 30 хвилин

Про головне

Аліна Лісненко

 У скверику на вулиці Челюскінців 26 серпня Олег Любківський, чернівецький художник, відкрив виставку однієї картини, яка тривала всього 30 хвилин. 

Перед міським театром ще у 1907 році урочисто відкрили пам'ятник Фрідріху Шиллеру. Скульптуру із дорогого білого мармуру зробили за кошти громади. З приходом румунської влади, пам'ятник демонтували, а німецька громада влаштувала похоронну ходу з катафаком. Пам'ятник перенесли у сквер німецького національного дому. Проте Фрідріх Шиллер вистояв не довго на новому місці, і вже у 1940 році, із приходом радянської влади, зник безвісти.

Від пам'ятника залишився цоколь, який і зобразив Олег Любківський 1998 року. Картина стала знаковим художнім фактом та увійшла до його першого виставочного концептуального циклу "Романтичні краєвиди маленького Відня".

Нагадаємо, що Олег Любківський щоп'ятниці о 16:00 виставляє свою картину під відкритим небом лише на 30 хвилин та щоразу на новій локації. Триватимуть експозиції до Дня міста. А на саме свято відбудеться повноцінна виставка з усіма роботами. 

Схожі публікації