Очільник Чернівецького лісгоспу запропонував начальнику УЗЕ 8000 євро хабаря щомісячно

Посадовець просив правоохоронців не проводити перевірки у діяльності лісового управління

Про головне

Аліна Лісненко

Керівник чернівецького обласного управління лісового господарства пообіцяв «сплачувати» начальнику УЗЕ Чернівецької області систематичну «данину» в іноземній валюті

Посадовець просив, щоб правоохоронці не втручалися у махінації лісників, повідомляє прес-служба Нацполіції Чернівецької області.

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно з військовою прокуратурою затримали чиновника уже на першій передачі хабара.

Начальник Управління захисту економіки чернівецької поліції повідомив працівників внутрішньої безпеки Національної поліції України, що очільник лісового та мисливського господарства Буковини запропонував йому 10 тисяч доларів США неправомірної вигоди. Гроші призначалися за невтручання правоохоронців у справи лісового обласного відомства: неперешкоджання діяльності та непроведення відповідних перевірок.

Правоохоронці розпочали за викритим фактом кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Odoo CMS - велика картинка

Оперативники встановили, що до підкупу посадовця поліції головний лісничий області залучив ще двох колег зі своєї галузі. Крім того, чиновник повідомив начальнику УЗЕ НПУ, що хабарі платитиме у розмірі 8 тисяч євро щомісячно.

Саме на передачі майору поліції першого «траншу» – 4,2 тисячі євро та 2,3 тисяч доларів США – хабародавця затримали в порядку ст.208 КПК України. Затримання у службовому кабінеті правоохоронця здійснили оперативники Чернівецького та Львівського управлінь ДВБ НПУ і слідчі військової прокуратури.

Odoo CMS - велика картинка

Гроші у фігуранта вилучили. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу. За спробу підкупити поліцейського затриманому загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, що тимчасово обов'язки начальника Чернівецького лісомисливського господарства вже певний час виконує Роман Череватий.

Фото прсес-служби ГУ НП в Чернівецькій області

Схожі публікації