Юридичні особи зможуть більше не користуватися печатками

Відповідні зміни до закону діятимуть з 20 липня 2017 року

Про головне

Аліна Лісненко

19 квітня в "Голосі України" опубліковано Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями"

Закон набере чинності через три місяці з дня його опублікування - 20.07.2017, повідомляє ДФС у Чернівецькій області.

Законом передбачено, що суб’єкт господарювання має право використовувати у своїй діяльності печатки, проте її використання тепер не є обов’язковим.

Також Законом уточнено, що відбиток печатки не може бути обов’язковим реквізитом будь-якого документа, що подається суб’єктом господарювання до органу державної влади або органу місцевого самоврядування. Копія документа, що подається суб’єктом господарювання до органу державної влади або органу місцевого самоврядування, вважається засвідченою у встановленому порядку, якщо на такій копії проставлено підпис уповноваженої особи такого суб’єкта господарювання або особистий підпис фізичної особи - підприємця.

Орган державної влади або орган місцевого самоврядування не має права вимагати нотаріального засвідчення вірності документа у разі, якщо така вимога не встановлена законом. За таку вимогу або відмову у прийнятті документа у зв’язку з відсутністю на ньому печатки передбачено штраф від 50 до 100 н.м.д.г. (850–1700 грн).

Наявність або відсутність відбитка печатки суб’єкта господарювання на документі не створює юридичних наслідків. Виготовлення, продаж та/або придбання печаток здійснюватиметься без одержання будь-яких документів дозвільного характеру.

Джерело фото.

Схожі публікації