ПАТ "Чернівцігаз" передали на баланс міста

Таке рішення прийняли депутати Чернівецької міської ради

Про головне

Аліна Лісненко

Газові мережі, які є власністю територіальної громади і свого часу були передані ПАТ «Чернівцігаз» безоплатно на баланс і обслуговування, міська рада вирішила повернути громаді міста

Таке рішення підтримали 27 депутатів міської ради, повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Приймання майна газової мережі від ПАТ "Чернівцігаз" та постановка його на баланс в департаменті житлово-комунального господарства буде здійснюватися комісійно протягом двох місяців.

Втім депутати не підтримали пропозиції здійснити інвентаризацію мереж, які є власністю громади і передані на обслуговування ПАТ "Чернівцігаз", оцінити їх технічний стан та визначити потребу коштів, матеріально-технічних ресурсів, необхідних для створення комунального підприємства, що буде їх обслуговувати.

Водночас департаменту житлово-комунального господарства надано дозвіл провести комплекс підготовчих організаційних робіт для проведення експертної оцінки газової мережі та надання її в оренду на конкурентних засадах.

Окрім того, рішення про повернення газової мережі територіальній громаді міста Чернівців доповнено пунктом, яким звільнено ТОВ "Інвест-Альянс" від сплати пайової участі у створенні інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Чернівців.

Ще раніше міський голова Олексій Каспрук з огляду на звернення народного депутата Віктора Балоги своїм розпорядженням створив робочу групу з повернення газових мереж територіальні громаді міста. Очолює групу заступник міського голови Володимир Середюк, до її складу включено керівників усіх шести фракцій міської ради.

Джерело фото. 

Схожі публікації