Христина Соловій заспіває буковинську народну пісню у драмтеатрі

Принцеса лемків виступить у Чернівцях на підтримку дебютного альбому «Жива вода»

Про головне

Оксана Чорна

Під час прес-конференції у Літературному целанівському центрі співачка поділилась враженнями від першого всеукраїнського туру

Христина Соловій – українська співачка лемківського походження, учасниця проекту "Голос країни". У рамках свого першого турне Христина вже відвідала українські міста-мільйонники. 21 квітня дівчина співатиме у Чернівецькому драмтеатрі ім О. Кобилянської.

"Жива вода" – дебютний альбом Христини Соловій, у якому лемківська пісня поєдналась у сучасних аранжуваннях із поп-роком, блюзом та джазом. Продюсером альбому став Святослав Вакарчук. Від часу випуску платівка набрала майже 2 млн. прослуховувань, отримала схвальні відгуки критиків та потрапила у ТОП кращих альбомів року.

 
 

Під час прес-конференції Христина розповіла, що для неї перший всеукраїнський тур – це можливість зрозуміти, якою є її публіка. Виконавиця прагне поділитися зі своїми слухачами лемківською культурою.

«Коли під час концертів у Дніпрі, Харкові та Одесі мені підспівують лемківські пісні, я радію, що їх знають та люблять».

Христина також описала, як творить тексти та музику.

«Іноді прокидаюсь рівно о 5:20 від того, що в голові виникла пісня. Не можу більше спати, і музика та слова самі пишуться буквально за 20 хвилин».

Odoo CMS - велика картинка

Дівчина співає виключно українською та діалектами. За її словами, нерідними мовами їй важко висловити почуття. «Російською взагалі не співатиму», – запевнила виконавиця.

Також Христина поділилась враженнями від міста:

«Ще вчора ввечері гуляла Чернівцями. Вони для мене схожі на рідний Дрогобич, Львів і навіть трішки на Париж».

Odoo CMS - велика картинка

О 19:00 у Чернівецькому драмтеатрі ім О. Кобилянської співачка презентуватиме авторські треки та українські народні і лемківські пісні у власній оригінальній обробці. Також у подарунок чернівецькій публіці дівчина виконає буковинську народну пісню.

Фото Василя Салиги

Схожі публікації