Хто такий Хавич і чому проти нього повстали чернівецькі активісти

На Олега Хавича громадські активісти надягли кайданки за сепаратизм

Про головне

Аліна Лісненко

20 березня у Чернівцях біля готелю "Буковина" громадські активісти оточили Олега Хавича 

Саме цього дня повинна була відбутися презентація громадської організації "Захист прав національних меншин" за участі Олега Хавича, Посла до Сейму Республіки Польща, депутата Європейського Парламенту у 2004-14 роках пана Богуслава Соніка, заступника директора департаменту національностей і релігій Міністерства культури України Михайла Подюка. 

Втім презентації та круглого столу не відбулося, оскільки чернівецькі громадські активісти виступили проти цього. Біля готелю "Буковина" вони оточили Олега Хавича щільним колом. Спочатку Хавичу нібито стало зле, але він таки вислухав протестувальників. Активіст Юрій Ковалець заявив, що "Олег Хавич — сєпар, який очолює громадську організацію «Захист прав національних меншин», зв’язаний з кумом Путіна Медведчуком та хоче Романіа-маре в Чернівцях". Та оголосив громадський арешт. Патрульні надягли на Хавича кайданки та відвезли у відділок. 

Олег Хавич — 1968 року народження, з міста Чернівці. З кінця 90-х активно пропагує ідею федералізації України. Останні кілька років деякі українських ЗМІ публікують авторські статті Хавича на дану тематику. 

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації