Зелена енергія для мешканців міста Чернівці стала ще доступнішою

У Чернівцях відкрився перший виставковий павільйон інноваційної продукції

Про головне

Аліна Лісненко

Вперше у Чернівцях відкрився виставковий павільйон «ДімТек», де представлені найсучасніші інноваційні технології з Європи

 
 

Зелена енергія вже не новина для українців. Тарифи на електроенергію ростуть, а з ними і попит на альтернативні види енергозбереження. Саме таку продукцію чернівчанам пропонує компанія «ДімТек», що на вул. Головній, 187.

«Представники нашої компанії вивчалися у Європі та працювали там. Кожен рік ми їздимо до країн Європи, аби проходити курси, оновлювати знання та слідкувати за всіма новинками. Європейська якість і європейський досвід – те, що ми завезли в Чернівці», Дмитро Іглінський, директор компанії «ДімТек».

Компанія представляє декілька напрямків продуктів які дозволять власнику квартири чи приватного будинку відчувати себе комфортно у власній оселі та бути впевненим у завтрашньому дні:

*сонячні електростанції різного типу (мережеві – з можливістю продажу енергії по «зеленому тарифу»; автономні – що повністю дозволяють бути незалежними від загальної електромережі);  

Odoo CMS - велика картинка

*системи електричного обігріву приміщень «тепла підлога». Це новітні розробки італійської компанії  «Warmset», які, завдяки своїй унікальній конструкції нагрівального двожильного кабелю при досить невеликому споживанні електроенергії, здатні створити комфортний мікроклімат в оселі, офісі чи навіть у виробничих приміщеннях;

Odoo CMS - велика картинка

*сучасні системи модульних вмикачів та розеток, які при правильному плануванні на стадії будівництва або ремонту легко можна інтегрувати в загальний комплекс типу «Розумний будинок».

Odoo CMS - велика картинка

Завдяки тому, що Україна є учасницею міжнародного договору «Кіотський протокол», у законодавстві нашої держави з’явились норми, що регулюють закупки енергокомпаніями електроенергії. Тобто енергія, вироблена з альтернативних джерел за «зеленим тарифом», на 2017 рік становить 0,18 євро/кВт для приватних сонячних електростанцій.

Саме сьогодні у власників приватних будинків, які мають можливість встановити власну сонячну електростанцію, є реальна можливість не тільки економити на електроенергії, але й досить непогано заробляти, продаючи її надлишки.

«Можна цю енергію накопичувати для себе, а можна її віддавати в електромережу до 2030-го року по завищеному зеленому тарифу. Станція буде працювати і після 2030-го року та приносити кошти», - Дмитро Іглінський, директор компанії «ДімТек».

Сонячна електростанція потужністю 10 кВт (площа фотомодулів близько 60 м²) в середньому за рік виробляє 12 000 кВт. Відповідно максимально дозволена для розміщення на приватному домогосподарстві електростанція потужністю 30 кВт виробляє 36 000 кВт за рік.

Якщо у першому випадку сонячна генеруюча установка дозволяє просто економити на електроенергії, то у другому – це інвестиція у так званий невеликий бізнес.

Обладнання європейських виробників (ABB, BENQ Solar, FISCHER, SolarEdge, PANASONIC) за умови правильного монтажу не потребує особливого догляду чи сервісного обслуговування.

«Потрібно не тільки установити сонячну електростанцію, а й підключити енергію. Це робота з документами, з оформленням усіх прав та договорів, якими ми також займаємося», - Назар Гринішин, співзасновник компанії «ДімТек».

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Компанія «ДімТек» пропонує комплексний підхід до інсталяції сонячної електростанції, який включає:

*виїзд на місце, де планується встановлення генеруючої установки;

*ознайомлення з документами на будинок та на електропостачання будинку;

*допомога із оформленням документів на включення у загальну мережу сонячної електростанції (необхідне трьохфазне включення, дозволена потужність якої не менша за потужність генеруючої установки);

*монтаж обладнання та налагоджувальні роботи;

*підключення до загальної мережі та здача сонячної електростанції в експлуатацію.

Виставковий павільйон «ДімТек» знаходиться за адресою:

 м. Чернівці, вул. Головна, 187

Тел.: 0509646028          
         0990287126

Звертатись можна й на електронну адресу: solareedge@gmail.com.

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації