Чернівці: блокада в тилу

Хронологія подій неспокійної ночі у Чернівцях

Про головне

Аліна Лісненко

В ніч на 14 березня у Чернівцях відбувся мітинг на підтримку блокади ОРДЛО

Нагдаємо, що 13 березня українські силовики на залізничній станції "Кривий Торець" захопили "редут" блокади торгівлі на Донбасі. У Торецьку, Щербинівці та Курдюмівці СБУ затримала 43 людини, в яких вилучила 8 одиниць вогнепальної зброї та 2 предмети, схожих на гранату. Як виявилося згодом, усіх затриманих відпустили.

Вже увечері 13 березня на Центральній площі у Чернівцях зібралися волонтери, учасники АТО, представники Правого Сектору, УНСО та інші громадські активісти.

З прапорами України, вигуками "Чернівці, вставай!" мітингувальники направилися до будівлі Чернівецької ОДА, куди пізніше принесли шини.

Активісти вирішили скликати очільників крайової влади та написати заяву щодо підтримки блокади ОРДЛО, націоналізації ПАТ "Чернівціобленерго", 45% якого належать російському олігарху Олександру Бабакову. 

Odoo CMS - велика картинка

Олекснадр Фищук, губернатор Чернівецької області" не зміг приїхати в ОДА, оскільки перебуває у відрядження у Києві. Натомість приїхав голова облради Іван Мунтян, хоча й не одразу. 

Поки активісти чекали Мунтяна, встигли написати заяву з вимогами та запалити бочку під стінами ОДА. 

Тут же зібралися депутати Чернівецької міської ради, які вирішили провести позачергову сесію та прийняти заяву мітингувальників.

Odoo CMS - велика картинка

Прибувши до активістів, Іван Мунтян повідомив, що працівники облради вже телефонують депутатам, щоби зібрати позачергову сесію на 6:00. 

Odoo CMS - велика картинка

Тим часом о 2-й ночі депутати міської ради зібрали більшість голосів та проголосували за підтримку блокади ОРДЛО, націоналізацію стратегічних підприємств, визання АТО війною, звільнення Авакова, Аброськіна та керівника АТЦ СБУ Малікова, припинення торгівлі товарами російського виробництва на території України та позбавлення банків Російської Федерації ліцензії, які працюють в Україні.

Джерело фото: http://bukpravda.cv.ua

Позачергова сесія обласної ради почалася лише після 9-ї години ранку. Втім, депутати таки підтримали вимоги активістів.

Рішення міської та обласної рад у терміновому порядку пообіцяли передати до столиці.

Джерело фото: http://bukpravda.cv.ua

 Фонове фото - Тарас Полатайко.

Схожі публікації