Розмір заборгованості за блакитне паливо на Буковині сягнув 65 мільйонів гривень

Найбільше боргів у тих мешканців міста, які не оформили субсидії - ЧернівціГАЗ

Про головне

Diana

З початком опалювального періоду на Буковині значно зросла заборгованість побутових споживачів газу перед ТОВ "ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ".

Найбільші борги у тих, хто не скористалися державною допомогою. Задля уникнення подальшого накопичення боргів ТОВ "ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ" радить звертатися за оформленням державної допомоги і попереджає, що бездіяльність споживачів призведе до припинення газопостачання. Станом на початок листопада поточного року в Чернівецькій області налічується 86 тисяч абонентів, які не звернулися за державною допомогою для оплати послуг газопостачання та продовжують накопичувати заборгованість за використане блакитне паливо. Протягом жовтня борг таких споживачів газу зріс до 65,5 мільйонів гривень, що складає 74,9% від загальної суми заборгованості абонентів ТОВ "ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ".

«Буковинцям важливо знати, що відповідно до нової постанови Кабінету Міністрів, наявна заборгованість не є підставою для відмови у наданні субсидій. Тому ми радимо звертатися до органів соцзахисту за державною допомогою. Це полегшить процес погашення заборгованості і дозволить уникнути відключення від газопостачання»

Володимир Ляшенко, директор ТОВ "ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ"

У зв’язку із тривалою несплатою заборгованості з початку 2016 року ТОВ "ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ" довелося припинити газопостачання для 3875 домогосподарствам області. Лише у жовтні 796 абонентів отримали попередження про відключення від газопостачання. Варто зазначити, що відновлення газопостачання, для відключених споживачів, відбувається лише за наявності погашення заборгованості та сплати усіх витрат на роботи з припинення та відновлення газопостачання.
Джерело фото.

Схожі публікації