Тарас Полатайко хоче відтворити історичну алею у Чернівцях

Відомий художник закликає голосувати за петицію, яка має на меті відтворити історичну алею

Про головне

Аліна Лісненко

Відродити алею, що колись вела від вул. Богуна до залізничного вокзалу. 

Із такою назвою Тарас Полатайко зареєстрував петицію у єдиній системі місцевих петицій.

В ній ідеться про наступне: "На мапі Чернівців 1911 року є обсаджена деревами алея, якою серпантином можна було спуститися від нинішньої вулиці Богуна до залізничного вокзалу. Колись там був ресторан "Узвишшя Гьобеля" з лавочками та затишними альтанками серед яблуневого саду. Після зсуву 1964 року від алеї залишився тільки невеликий фрагмент. Сад існує до цього часу в занедбаному стані. Нижній вхід зберігся. Сам схил зі столітнім буковим лісом зараз законсервований жахливими прибудовами і недоступний. Пропоную відновлювати алею, і тим самим відродити для Чернівців забутий старовинний парк! Коштуватиме це небагато. 

Ресторан на Узвишші Гьобеля. 1898р

Немало небайдужих чернівчан вже висловили бажання допомогти відродити парк. За невеликі кошти, спільними зусиллями ми можемо відродити занедбаний куточок нашого міста, де зможуть гратися діти, гуляти закохані, і зрештою просто відродити колишню красу та затишність Чернівців". 

Odoo CMS - велика картинка

На карті зображена алея, яку і пропонує відродити Тарас Полатайко.

Проголосувати можна за посиланням. Нагадаємо, щоби міськрада розглянула петицію, необхідно набрати 250 голосів. До кінця голосування залишилося 30 днів.

Схожі публікації