На Дністрі можуть побудувати каскад гідроелектростанцій

Таке питання обговорили у Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики

Про головне

Аліна Лісненко

У Комітеті Верховної Ради України відбувся круглий стіл на тему "Будівництво каскаду ГЕС на Дністрі: енергетична незалежність чи знищення довкілля?"

Від Чернівецької області участь у роботі круглого столу взяв заступник начальника управління екології та природних ресурсів Михайло Аврам, повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Під час круглого столу обговорили той факт, що останнім часом значного резонансу набуло питання можливого будівництва 6-ти нових гідроелектростанцій на Дністрі в межах Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей. До того ж на проектування Дністровського каскаду ГЕС ПАТ «Укргідроенерго» заклало вже 155 мільйонів гривень.

На зустрічі екологи зазначили, що внаслідок будівництва можуть бути знищені унікальні природні комплекси Дністра та трьох національних природних парків, що призведе до порушення законодавства України та невиконання зобов’язань України згідно з «Угодою про асоціацію України з ЄС». Натомість енергетики вважають, що будівництво ГЕС є доцільним, і допоможе досягти енергонезалежності України, захистити від паводків місцеве населення та дозволить інвестувати значні кошти в економіку регіону.

За результатами круглого столу будуть розроблені рекомендації до Уряду та обласних державних адміністрацій щодо подальших дій, зокрема перегляду Державної програми розвитку гідроенергетики України до 2026.

Джерело фото. 

Схожі публікації