Чернівчани виготовили вуличні меблі з палет для парку Шиллера

У Чернівцях відбувся майстер-клас з виготовлення вуличних меблів

Про головне

Аліна Лісненко

23 липня у Чернівцях відбувся майстер-клас з виготовлення вуличних меблів, під час якого учасники виготовили 3 вуличні диванчики та 3 смітники для парку Шиллера.

Майстер клас проводився під керівництвом черкаської “Майстерні вуличних меблів” в рамках проекту “Концептуальний парк”. Парк Шиллера має свої позитивні особливості, які варто враховувати для його планування. Зокрема, парк розташований в центральній частині міста неподалік театральної площі та Резиденції буковинських митрополитів. Близькість корпусів Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та наукової бібліотеки свідчить про можливість використання парку студентами та працівниками цих закладів. Парк розташований на схилі, що відкриває можливості для активного типу відпочинку. Не зважаючи на всі ці особливості, парк залишається закинутим і не надто популярним місцем відпочинку мешканців. 

Майстер-клас з виготовлення вуличних меблів почався із прибирання парку, адже через відсутність смітників та відповідальних за прибирання парку, безвідповідальність відпочиваючих, парк перетворюється на сміттєзвалище. Ідея майстер-класу полягала в залученні активних мешканців міста до роботи над виготовленням меблів, які залишились в парку та служитимуть відвідувачам. Організатори сподіваються, що відвідувачі парку шанобливо ставитимуться до створених меблів. 

Проект “Концептуальний парк” ставить за мету привернути увагу мешканців та посадовців до ситуації в парку й запропонувати шляхи для подальшого розвитку парку.

Схожі публікації