До ЄС відновили експорт української птиці

Україна та Європейська Комісія домовилися про відновлення експорту продукції птахівництва українського виробництва до країн Євросоюзу

Про головне

Аліна Лісненко

Поставка курятини на європейський ринок уже здійснюється

Про це повідомляє Урядовий портал.  

«Питання регіоналізації було одним із найбільш чутливих у комунікації з Європейською Комісією. У результаті обговорень та прийнятих рішень Україна та ЄС вже застосовують принцип регіоналізації при торгівлі птицею та продуктами птахівництва. На сьогодні експорт української птиці до країн Євросоюзу відновлено».

Тарас Кутовий, Міністр аграрної політики та продовольства України

Відновлення експорту птиці стало результатом взаємного визнання принципу регіоналізації в питаннях грипу птиці між Україною та ЄС, йдеться у повідомленні. Досягти домовленості вдалося на зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з Єврокомісаром  Вітянісом Андрюкайтісом під час «Зеленого тижня» у Берліні.

«Ми налаштовані не лише на спрощення режиму взаємної торгівлі, але й на повноцінну адаптацію законодавства України до положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у сфері санітарних і фітосанітарних заходів (SPS) з метою взаємного визнання еквівалентності».

Володимир Лапа, голова Держпродспоживслужби

Джерело фото.

 

Схожі публікації