Від початку року до бюджету області надійшло туристичного збору на 51 тисячу гривень більше, аніж торік

Екскурсовод Людмила Рогова розповіла про те звідки найбільше приїжджає туристів і що варто змінити у міст

Про головне

Diana

До Чернівців їде все більше туристів, але місто не справляється.

Мало не кожного дня у центрі міста Чернівці можна зустріти хоча б одну групу туристів. У свята та вихідні їх в раз більше. Про збільшення туристичного потоку говорять податківці.

"Наразі в області обліковується 124 платники туристичного збору, які справляють туристичний збір за надання послуг, пов'язаних із тимчасовим проживанням".

прес-служба управління ДФС у чернівецькій області

У відомстві наголошують, згідно з чинним законодавством, для підвищення фінансової спроможності місцевих громад, з 1 січня 2015 року туристичний збір належить до місцевих зборів. Тому важливо, щоб кошти, які вже надійшли і будуть надходити, використовувалися місцевими радами для розвитку, як окремих населених пунктів, так і області в цілому.

Текстовий та графічний блок Odoo

З якими проблемами стикаються туристи у Чернівцях і що варто зробити для збільшення кількості іноземних гостей та мешканців інших міст розповіла екскурсовод зі стажем Людмила Рогова.

Багато німецькомовних туристів з Австрії, Німеччини та Швейцарії приїжджають на екскурсію у Чернівці. Цього року і справді туристів було набагато більше, аніж торік. Приїздять і групами, і по 1-2 людей. Найперше, що важко організувати - це транспорт.  Квитки на потяг заздалегідь взяти неможливо, у кращому разі вони з’являються у продажі перед самою мандрівкою. А це не варіант для іноземних туристичних компаній. Якщо турист таки приїхав потягом, місто для нього "сліпе". Немає інформаційних стендів на іноземній мові, зазначає Людмила Рогова.

Також екскурсовод говорить про закритість об’єктів. Мовляв, Вірменська церква майже завжди закрита. А в Резиденцію Митрополитів пускають лише на екскурсію з тамтешніми екскурсоводами. Тому туристам доводиться чекати, бо охочих замовити екскурсію багато.

Є проблема на свята з музеями. Наприклад на травнені свята, коли туристи приїхали до Чернівців, Художній музей закритий. Влітку важко домовитися про екскурсію в театрі, адже квитки треба купляти у касі, яка не завжди відчинена. Дворик Ратуші майже завжди закритий. З поточних проблем – це паркова автобусів. Іноземці часто приїжджають на сучасних автобусах, які мають 13, 5 метрів довжини. І їх просто ніде припаркувати у центральній частині міста. Найближча парковка - біля готелю "Буковина", розказує Людмила.

Тож аби наступного року кількість туристів зросла, місту слід не лише берегти свої архітектурні принади, а й стати більш відкритим до гостей міста.

Джерело фото.

Схожі публікації