Понад 50 шахтарів залишаються під землею на знак протесту проти невиплати зарплат

Гірникам затримують зарплатню ще з 2015 року

Про головне

Оксана Чорна

Шахтарі, які перебувають під землею, не мають контакту з зовнішнім світом

17 липня на шахті імені Капустіна 31 шахтар у рамках акції протесту відмовився покидати підземелля шахти. Також учора з другої і третьої зміни на шахті Новодружеська залишився під землею 21 шахтар.   На шахті Капустіна відбувається мітинг 300 дружин шахтарів з дітьми, які вимагають виплат зарплатні їхнім чоловікам.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив голова Конфедерації вільних профспілок Михайло Волинець. 

"Протест розпочався, бо не виплачена зарплата за 2015 рік (а вона вже знецінилася в три рази), за 2016 рік. І тепер уже в 2017 році зростає заборгованість. Я говорив сьогодні з міністром Насаликом. Він сказав, що до початку серпня "у нас немає активів, щоб виплачувати шахтарям зарплату". Зарплата Шахтаря від 3 500 тисяч до 8 – 10 тисяч. Можете підрахувати суму їх боргу. Для нашого регіону це дуже великі гроші". 

Михайло Волинець, голова Конфедерації вільних профспілок 

Шахтарі, як перебувають під землею, не мають контакту з зовнішнім світом.

Рятувальники з Лисичанська дізналися про те, що люди залишилися під землею, тільки через добу. Адміністрація підприємства робила все можливе, щоб приховати факти протесту шахтарів. Акція стихійно розпочалась у суботу, профспілки звернулися до преси пізніше.

"Люди під землею, швидка на поверхні. Я не знаю, чи звертався хтось із учасників протесту за медичною допомогою. Нас не інформують". 

Михайло Волинець, голова Конфедерації вільних профспілок

Джерело фото

Схожі публікації