Стали відомі переможці кінопремії «Золотий глобус»

Розглядаємо головні події, які сталися на церемонії нагородження

Про головне

Николай Гелич

Промова Меріл Стріп, ді Капріо вручає глобус Ізабель Юппер, та несподівана перемога «Корони»

В Лос-Анджелесі на церемонії «Золотий глобус» нагородили преміями за заслуги в кіно та телебаченні. Лідером у кількості отриманих статуеток став мюзикл Деміена Шазела «Ла-Ла Ленд». Він переміг у всіх номінаціях, де був представлений. Сім перемог стали абсолютним рекордом для академії, ще нікому не вдавалось отримати стільки нагород.  

Odoo CMS - велика картинка

«Ла-Ла Ленд» переміг в номінації комедія чи мюзикл та отримав нагороду за найкращий сценарій (Деміен Шазел), найкращу музику (Джастін Гурвич) та найкращу пісню («City of Stars»). Крім цього Шазел отримав нагороду як найкращий режисер, а виконавці головних ролей Емма Стоун і Раян Гослінг, як найкращі актори в комедії чи мюзиклі.

Найкращим драматичним фільмом року став «Місячне сяво» режисера Баррі Дженкінса. Француженка Ізабель Юппер отримала «Золотий глобус» як найкраща актриса драми за фільм «Вона», найкращим актором драми визнали Кейсі Аффлека за «Манчестер у моря».

Найкращими акторами другого плана стали Віола Девіс «Паркани» та Арон Тейлор-Джонсон «Нічні тварини». В номінації «Найкращий анімаційний фільм» переміг «Зоотрополіс», найкращим іноземним фільмом стала картина Пола Верхувена «Вона».

В церемонії за найкращий драматичний серіал несподівано перемагає «Корона». Бюджет серіалу лише за перший сезон становить близько 156 мільйонів доларів. Актриса Клер Фой, яка зіграла Єлизавету 2 в серіалі, була названа найкращою актрисою в драматичному серіалі. Найкращим актором драматичного серіалу став Білі Боб Тортон «Голіаф». Найкращим комедійним серіалом визнали «Атланту», Найкращий телефільм – «Американська історія злочинів: Народ проти О. Джея Сімпсона».

Odoo CMS - велика картинка

За гру у телефільмі нагородили Сапу Полсон «Американська історія злочинів», та Тома Хіддлстона «Нічний адміністратор». Олівія Колман та Хью Лорі отримали нагороди як найкращі актори другого плану за ролі у «Нічному адміністраторі».

Також акторка Меріл Стріп отримала премію за вклад у кінометографію. Нагадаємо, що до цього актриса отримувала аж 8 премій за найкращу жіночу роль. У своїй промові вона розкритикувала обраного президента США за його висловлювання та погляди.

Джерело фото.

Схожі публікації