Депутати пропонують місту купувати вживані тролейбуси у Швейцарії

Питання про кредит на нові тролейбуси депутатський корпус просить відкласти на довивчення

Про головне

Diana

Міські обранці сперечаються про тролейбуси практично цілий день

22 грудня депутати міськради зібралися на чергову сесію. Мер міста Олексій Каспрук попросив внести до порядку денного питання про оновлення парку електротранспорту в місті. Каспрук запропонував депутатам підтримати пропозицію про кредит для закупівлі 50 нових тролейбусів. Депутати відмовилися, хоча напередодні голови усіх фракції, за словами мера, ознайомилися із проектом і заперечень не було.

"Ми теж за оновлення електротранспорту міста, але це питання просимо перенести на довивчення. Адже депутати повною мірою не ознайомилися із цим питанням". 

Наталія Якимчук, депутат фракції "БПП"

Міські обранці від фракції "Рідне місто" наголосили на тому, що все ще чекають безкоштовних тролейбусів з Румунії, які обіцяв Каспрук. І голосувати за нові кредити для громади не будуть.

"За ці 30 мільйонів євро ми зможемо закупити 50 нових тролейбусів, а якщо будемо замовляти додаткові функції, то 47-48. Але працівники тролейбусного депо добре знаються на машинах марки "Skoda", ці машини добре себе зарокемендували і вони дешевші. Пропоную наступного року закупити ще таких машин, як ми купили цьогоріч. Або є хороші швейцарські тролейбуси. Вони міцні і надійні, працюють по 60-70 років. Такі машини, які вже були у користуванні, закуповує Латинська Америка, Африка. Думаю, якщо б ми хотіли і дали муніципальні гарантії, Швейцарія допомогла би нам знайти хороші тролейбуси, які вже були у користуванні". 

Богдан Ковалюк, депутат партії "Самопоміч"

До спільного рішення депутати ще не прийшли, але просять не називати ці рішення політичними.

Нагадаємо, що Каспрук закликав чернівчан приходити на позачергову сесію, щоби переконати депутатів, що нові тролейбуси місту потрібні.

Джерело фото. 

Схожі публікації