На хабарах затримли 3-ьох поліцейських та працівника мінюсту (фото)

Зловмисники вимагали від 10 тисяч гривень до однієї тисячі доларів США

Про головне

Яна Вичавка

За три доби оперативники УДВБ Національної поліції України затримали на хабарах - трьох поліцейських та співробітника міського відділу міністерства юстиції

Про це повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За оперативною інформацією працівників Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України стало відомо про наміри двох співробітників правоохоронних органів вдатися до протиправних дій.

Фахівець Кропивницького міськвідділу міністерства юстиції України та дільничний офіцер відділу поліції пообіцяли підозрюваному у кримінальному провадженні виплинути на слідчого, аби вирішити питання уникнення міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За свої послуги зловмисники зажадали 10 тисяч гривень, які, начебто, мали передати слідчому поліції.

Запрошену суму грошей отримав особисто 43-річний працівник юстиції. На місці події його затримали оперативники УДВБ НПУ, СБУ та прокуратури області в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. На теперішній час йому та 35-річному майору поліції оголошено підозру за ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Ще двоє поліцейських Кропивницького були викриті працівниками внутрішньої безпеки НПУ на вимаганні коштів за непритягнення до кримінальної відповідальності з особи, причетної до пограбування.

Старший оперуповноважений та т.в.о. сектору карного розшуку Кіровоградського відділення поліції вимагали від чоловіка «винагороду» у розмірі 1 тисячі доларів США.

Після отримання першої частини від зазначеної суми – 17 тисяч гривень – хабарники були затримані з речовими доказами своєї протиправної діяльності. Прокуратурою Кіровоградської області одному з поліцейських вже оголошено підозру за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Вирішується питання щодо кваліфікації дій його колеги.

Схожі публікації