Комунальні підприємства Чернівців отримали 26,7 мільйонів

Кошти вирішили виділити депутати на позачерговій сесії міськради

Про головне

Аліна Лісненко

Виділити з міського бюджету 11,2 млн. грн. КП «Чернівціводоканал», 9,6 млн. грн. – Чернівецькому тролейбусному управлінню та 5,9 млн.грн. – МКП «Чернівцітеплокомуненерго» вирішила 21 липня позачергова сесія міської ради.

Виділені кошти підуть на поповнення статутного фонду цих підприємств та будуть спрямовані на оплату спожитих ними енергоресурсів, погашення боргів з виплати зарплати та податків, повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Заборгованість у комунальних підприємств виникла у зв’язку із відміною державної субвенції на компенсацію пільгового проїзду громадян та компенсації за рахунок державного бюджет різниці у тарифах, а також у зв’язку із нарахуванням компенсацій на зарплату.

На наданні такої фінансової підтримки за рахунок міського бюджету на позачерговій сесії наполягали представники трудових колективів цих комунальних підприємств. Вони звертали увагу на те, виконують свою роботу із забезпечення життєдіяльності міста і в праві своєчасно отримувати зарплату.

Керівники комунальних підприємств просили врахувати, що відсутність такої фінансової підтримки з міського бюджету призведе не лише до збільшення боргів із виплати зарплати і сплати податків, а й спричинить обмеження енергопостачання, що може зупинити подачу води у місто, рух тролейбусів, а також підготовку котелень та тепломереж до опалювального сезону.

Депутати підтримали рішення про виділення 26,7 млн. грн. КП «Чернівціводоканал», Чернівецькому тролейбусному управлінню та МКП « Чернівцітеплокомуненерго» та зобов’язали їх керівників у серпні прозвітувати про фінансовий стан підприємств, програми їх розвитку на 2016-2018 роки.

Вирішено також 1,4 млн. грн. з міського бюджету спрямувати на ремонт черепичного даху міської дитячої лікарні та 110 тис. грн. - на ремонт покрівлі ЗОШ №31, які були пошкоджені під час червнево-липневих злив і буревію.

260 тис. грн. із міського бюджету спрямовано на виконання першого етапу робіт із запровадження у Чернівцях муніципальної геоінформаційної системи (ГІС) , 777 тис. грн. – на оплату пільгових рецептів чернівчанам, які перенеси операції з трансплантології.

На розгляд серпневої сесії міської ради вирішено винести питання про затвердження міської цільової програми підтримки учасників АТО та їх родин,передбачити на фінансування заходів цієї програми 20 мільйонів гривень. У міському бюджеті цього року на підтримку учасників АТО та їх родин вже передбачено 22 млн. грн., з яких 13,2 млн. грн. спрямовано на проектування та будівництво інженерних мереж в житлових масивах, де виділено земельні ділянки учасникам АТО, 8,8 млн. грн.. – на адресну допомогу та компенсацію різних пільг учасникам АТО і членам їх родин.

Фото promin.cv.ua.

Схожі публікації