У Києві затримали офіцера, який співпрацював із ФСБ

Дезертир – начальник зв’язку, командир гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону

Про головне

Аліна Лісненко

У Києві затримали офіцера, який у 2015 році самовільно залишив військову частину в Донецькій області та виїхав на територію анексованого Криму

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України, оперативники спецслужби задокументували, що в Криму лейтенант намагався отримати тимчасовий притулок, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу СБУ.

Чоловік перебував на зв’язку зі співробітниками ФСБ, яким передавав відому йому інформацію про українську воєнну операцію на Донбасі.

«Співробітники СБ України встановили, що у листопаді дезертир конспіративно прибув до Києва для вирішення особистих питань та затримали його перед поверненням на тимчасово окупований півострів. Наразі лейтенанта доставлено до служби військового правопорядку для подальшого конвоювання до Військової прокуратури Донецького гарнізону та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою». 

прес-служба СБУ

Як затриманий перетнув адміністративний кордон з анексованим Кримом і в'їхав на материкову частину України не повідомляють.

Джерело фото

Схожі публікації