Конкурсний відбір голів ОДА скасували

Це надає право Президентові одноосібно призначати керівників

Про головне

Ярина Боринець

Верховна Рада скасувала конкурсний відбір голів місцевих державних адміністрацій та керівників центральних органів виконавчої влади

Про це повідомляє Громадське.

За прийняття в цілому законопроекту №7126 проголосували 234 депутата за мінімально необхідних 226.

Парламент встановив, що дія закону «Про державну службу» не поширюється на голів місцевих державних адміністрацій та їхніх заступників.

Законопроект повертає президенту право одноосібного призначення голів місцевих державних адміністрацій та їх заступників без проведення будь-якого конкурсу, зазначив депутат від БПП Мустафа Найєм.

Водночас, Альона Шкрум від «Батьківщини» зауважила, що рішення суперечить заявам президента Петра Порошенка про незалежність щодо неможливості найвищої категорії держслужбовців бути членами політичних партій і керувати партіями на місцях.

"Державні службовці стають політиками, залежними від Адміністрації Президента та знову можуть бути членами політичних партій. Готуються до виборів, бо без адмінресурсу їм не перемогти".

Альна Шкрум

 У грудні 2015 року Рада прийняла закон «Про державну службу». Цей документ запровадив конкурсний відбір на посади держслужби (зокрема, місцевих державних адміністрацій).

Джерело фото

Схожі публікації