Депутат, який знаходиться в розшуку України, оформлює німецьке громадянство

Олександр Онищенко причетний до "газової схеми"

Про головне

Ярина Боринець

Депутат Верховної Ради України, якого розшукують правоохоронні органи, оформлює німецький паспорт

Він подав усі необхідні для громадянства документи ще кілька місяців тому.

Про це повідомляє DW з посиланням на слова Ганса Бенскена, бургомістра селища Герцлаке, в якому оселився депутат-утікач.

За словами посадовця, він особисто сприяє в отриманні Онищенком німецького громадянства. Він звернувся до вищих інстанцій з рекомендаційним листом, в якому наголошував про визначну роль, яку відіграє український мультимільйонер для його селища. Зокрема, Олександр Онищенко пообіцяв, що фінансово сприятиме організації у Герцлаке міжнародних змагань з кінного спорту.

"Я кілька разів перепитував щодо стану справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак за актуальною інформацією все має вирішитися позитивно".

Ганс Бенскен, бургомістр селища Герцлаке 

Бургомістр повідомив, що Онищенко володіє маєтком та стайнею для тренування спортивних коней на території громади. З огляду на тривалий легальний статус перебування у Німеччині і відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього він, вочевидь, відповідає критеріям на отримання громадянства. Про те, що український депутат знаходиться у розшуку, Ганс Бенскен чув, однак "не береться давати цьому оцінку". 

Сам Олександр Онищенко відмовився спілкуватися з журналістами, його адвокати також не дають коментарів. 

Онищенко втік з України торік, коли з нього зняли депутатську недоторканість. Національне антикорупційне бюро звинувачує депутата у розкраданні природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності підконтрольних йому компаній з ПАТ "Укргазвидобування". В результаті дій депутата, заявляють у НАБУ, державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень. Онищенко запевняє, що кримінальне переслідування відбувається з політичних мотивів - за вказівкою президента України Петра Порошенка.

Джерело фото 

Схожі публікації