Заарештовані банківські рахунки компанії "Артемсіль"

З підприємства планують стягнути 70,5 млн гривень

Про головне

Аліна Лісненко

Рахунки державного підприємства "Артемсіль" заарештовані

Про це повідомляється в прес-релізі держпідприємства, передає Новое Время.

Рахунки держпідприємства були паралізовані ввечері 2 листопада. Арешт проведений в рамках виконавчого провадження на стягнення з держпідприємства "Артемсіль" 70,5 млн грн штрафних санкцій в результаті порушення умов договору з компанією "КПВІ Пам'ять" в період з 2014 по 2015 рік. Повідомляється, що робота підприємства може бути паралізована.

"На даний момент виконавча служба не повідомила належним чином "Артемсіль" про відкриття провадження, що є порушенням ст. 28 закону України і ст. 19 Конституції України. Згідно із отриманою вчора ввечері інформацією з банків, які обслуговують рахунки підприємства, відкрито виконавче провадження про примусове виконання та винесено постанову про арешт майна "Артемсіль". 

з прес-релізу ДП "Артемсіль" 

В результаті судових позовів між "КПВІ Пам'ять" та "Артемсіль", держпідприємство має виплатити штраф у сумі 63,95 млн грн, судовий збір - 172,5 тис грн і виконавчий збір - 6,4 млн грн. У свою чергу, підприємство "Артемсіль" звернулося з касаційною скаргою до Вищого господарського суду України щодо винесених судових рішень.

На підприємстві заявили, що в ході тривалих судових розглядів компанія "Артемсіль" "відстоювала позицію визнання договору з "КПВІ Пам'ять" недійсним через порушення антикорупційного законодавства.

Також Артемсіль зверталася до Комітету Верховної Ради з антикорупційної політики з проханням сприяти у вирішенні цього питання.

У держкомпанії відзначили, списання з рахунків держпідприємства вищевказаних штрафних санкцій може поставити під загрозу виконання соціальних зобов'язань.

Джерело фото

Схожі публікації