Розенблат хотів вивезти з України речі, що можуть приховувати сліди злочинів

Йдеться про засоби комунікації, що могли містити інформацію з приховування слідів раніше вчинених злочинів

Про головне

Аліна Лісненко

Народний депутат України Борислав Розенблат планував вивезти з України засоби комунікації, що могли містити інформацію з приховування слідів раніше вчинених злочинів

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України, передає Громадське.

Депутат хотів вивезти також матеріальні та грошові цінності — предмети раніше отриманої неправомірної вигоди, а також інше майно для унеможливлення його арешту в рамках кримінального провадження.

Детективи мали відомості, що підозрюваний міг при собі мати документи для виїзду за кордон із ознаками підроблення, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 19 жовтня НАБУ затримало Розенблата в аеропорту "Жуляни". Тоді під час обшуку у затриманого вилучили мобільні телефони, планшет, вироби зовнішньо схожі з коштовностями, платіжні картки, емітовані закордонними банками, паспорт громадянина України для виїзду за кордон та дипломатичний паспорт.

НАБУ наголошує, що для перетину кордону депутат використав саме дипломатичний паспорт, хоча його поїздка була приватною і не пов’язаною з виконанням професійних обов’язків, що він визнав публічно.

Джерело фото

Схожі публікації