Буковинських підприємців оштрафували на 2,4 млн.грн

Вони відпускали товар, не даючи покупцям чеки

Про головне

Яна Вичавка

Інспектування суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахунки за товари (послуги) у готівковій формі, одне з першочергових напрямків роботи фіскальної служби Буковини

Про повідомила прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області. 
За 8 місяців поточного року фахівцями  службипроведено 161 перевірку, з яких 19 документальних та 142фактичних перевірок. Під час даних перевірок встановлені факти зловживання бізнесменами касової дисципліни - проведення готівкових розрахунків без застосування РРО, невидача покупцям касових чеків, неповне і несвоєчасне оприбуткування готівки.

Відтак, за результатами перевірок бізнес – спільноти краю щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій у сфері готівкового обігу впродовж січня - серпня 2017 року до порушників застосована штрафна (фінансова) санкція у розмірі 2,4 млн. грн. Слід відзначити, що досить значні кошти вже надійшли в бюджет, а саме - 1,9 млн. грн. або 80 відсотків.

Всього, у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області станом на 01 вересня 2017 року зареєстровано 4377 реєстраторів розрахункових операцій та зафіксовано 6212 господарських одиниць, на яких здійснюються готівкові розрахунки, що належать 30250 суб’єктам господарювання.

Оскільки, основне застосування РРО здійснюється у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для населення, фахівці відомства радять буковинцям не бути байдужими до таких порушень, як відмова у видачі чеку або відсутність касового апарату у місцях здійснення готівкових розрахунків. Адже в умовах ведення бізнесу всі суб’єкти господарювання мають однакові зобов’язання перед законом.

Джерело фото

Схожі публікації