Україна посідає перше місце у Європі щодо захворюваності на психічні розлади

За даними Мінсоцполітики, майже два мільйони українців щороку стають пацієнтами психіатричних лікарень

Про головне

Яна Вичавка

Україна посідає перше місце у Європі щодо захворюваності на психічні розлади

Про це повідомляється на сайті Мінсоцполітики, передає Тиждень.ua.

"Згідно статистики, в Україні 1,2 млн жителів (це більше 3% всього населення) страждає на психічні розлади, і цей показник з кожним роком зростає. Україна посідає перше місце за кількістю психічних розладів у Європі – майже 2 мільйони українців щороку стають пацієнтами психіатричних лікарень. За оцінками фахівців, від різноманітних нервових розладів страждає кожен третій українець. Найважливіше, що втрачає людина через нервово-психічні розлади – це працездатність. Інвалідизація від психічних захворювань вийшла на друге місце серед інших захворювань".  

 Мінсоцполітики 

Також у міністерстві додали, що, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, до 2020 року психічні розлади увійдуть до першої п’ятірки хвороб, які лідируватимуть за кількістю людських працевтрат, пов’язаних з цими захворюваннями.

"Психічні розлади обженуть у цьому плані навіть серцево-судинні захворювання, які нині традиційно тримають пальму першості у структурі захворювання населення земної кулі". 

  Мінсоцполітики

При цьому у відомстві наголосили, що "роботодавці повинні розумітися у питаннях психічного здоров’я, щоб відчувати потреби працівників, які можуть вплинути на робочий процес".

"Працівники можуть мати психічні захворювання або психологічний стрес з ряду причин, які не завжди пов’язані з робочим місцем. Але важливо, щоб робоче місце було безпечним для працівників у будь-якій ситуації. Програми допомоги працівникам, що розробляють роботодавці, повинні гарантувати, що психічне здоров’я є частиною загальної програми захищеності працівників.Рекомендовано створити безпечне та спокійне середовище, де людям пропонується обговорювати питання, які спричинили ті чи інші проблеми на робочому місці".  

Мінсоцполітики


Джерело фото

Схожі публікації