Російські силовики офіційно не підтверджують затримання українських прикордонників

Останній раз прикордонники виходили на зв’язок 3 жовтня 2017 року близько 20:00

Про головне

Яна Вичавка

Офіційного підтвердження затримання військовослужбовців Сумського прикордонного загону Державної прикордонної служби російськими силовиками немає

Про це повідомляє Інсайдер, посилаючись на Українські новини.

"Росія повідомила, що, дійсно, вони затримали навпроти даної ділянки двох невідомих, які назвалися українськими прикордонниками, у них документів при собі не було, і Росія звертається до нас, щоб ми надали копії (документів) наших зниклих військовослужбовців, щоб ідентифікувати, чи дійсно це вони. тобто формально підтвердження не відбулося, але, швидше за все, мова йде про те, що двоє наших військовослужбовців зараз в руках російських спецслужб ".  

 Олег Слободян, Державної прикордонної служби

Слободян додав, що Держприкордонслужба направить запитані російською стороною копії документів найближчим часом.

За фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби "Зноб-Новгородське" розпочато кримінальне провадження за п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу з попередньою кваліфікацією - безвісне зникнення.

Останній раз прикордонники виходили на зв’язок 3 жовтня 2017 року близько 20:00. Згодом поблизу села Зноб-Трубчевська на кордоні знайшли покинутий автомобіль, що належить одному зі зниклих військовослужбовців. Під час його огляду виявили мобільні телефони прикордонників.

Джерело фото

Схожі публікації