Литва і Данія виступили проти транзиту російського газу в обхід України

Міністри закордонних справ двох країн розкритикували плани розширення газопроводу "Північний потік 2"

Про головне

Оксана Чорна

Литва і Данія планують узгоджувати свою позицію щодо проекту "Північний потік 2" і впливати на Єврокомісію для більш ретельного ставлення до проекту

Про це заявив глава литовського МЗС Лінас Лінкявічюс на спільній з данським колегою Андерсом Самуельсеном, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми узгодимо наші аргументи так, щоб дійсно вплинути, адже позиція ясна, політична установка висловлена ​​не раз".

Лінас Лінкявічюс, глава литовського МЗС 

Міністри закордонних справ двох країн розкритикували плани розширення газопроводу "Північний потік", яких прокладено дном Балтійського моря між Росією та Німеччиною. Литва і Данія вважають, що проект збільшить залежність Європи від російського газу і завдасть удар по Україні як по країни-транзитеру газу.

Учасники проекту "Північний потік 2" віддаляються від того, щоб газопровід проходив по дну Балтійського моря і до потрапляння в Німеччину перетинав територіальні води Данії.

У данському уряді повідомляють, що їм надійшло таке прохання, і вони готують законопроекти, які б дозволили блокувати газопровід з причин політики внутрішньої і зовнішньої безпеки.

Однак Самуельсен зазначив, що Данія в односторонньому порядку не бойкотувати весь проект і спробує вплинути на Єврокомісію.

"Ми не вважаємо справедливим, якщо така маленька країна, як Данія, вирішуватиме таке велике питання, як це. Тому ми спробуємо переконати Єврокомісію, щоб вона зрозуміла це питання".

 Андерс Самуельсен, глава данського МЗС 

Джерело фото

Схожі публікації